Oproep voor locaties voor groepsquilts!!!
Wij zijn op zoek naar enkele openbare locaties voor een aantal van onze groepsquilts, dit om een breder publiek van onze mooie quilts te laten genieten.
Graag willen wij in contact komen met mensen of instanties die een geschikte locatie voor een of meerdere van onze groepsquilts zouden weten.
Deze groepsquilts zijn met zorg gemaakt door onze leden, met de intentie om gezamenlijk een mooi en creatief werkstuk/ Quilt te maken en dat deze ten goede komt aan een sociaal doel.
Heeft u een idee of kunt u ons in contact brengen met instanties of mensen, neemt u dan a.u.b. contact op met ons op. veldhovenserainbowquilters@gmail.com
 
     

Beste bezoekers van onze website en leden

In 2021 bestaat de huidige gemeente Veldhoven 100 jaar, daarvoor waren het 4 losse kerkdorpen nl. Veldhoven, Zeelst, Meerveldhoven en Oerle. Dit wordt in 2021 en 2022 gevierd en hiervoor kon en kan iedereen zich aanmelden met o.a. creatieve en culturele ideeën [zie de site: 100 jaar Veldhoven].
Wij hebben ons daarvoor ook aangemeld met het creatieve idee om een textielmobiel te maken, bestaande uit gequilte huisjes, boompjes, andere gebouwen en allerlei objecten om er een compleet Quiltdorp van te maken.
Het comité heeft onze inzending enthousiast ontvangen en geaccepteerd.
Het is de bedoeling om op onze expositie “de Rode Draad” op 9 en 10 april 2022 het huisjesmobiel aan te bieden.

Hieronder vinden jullie foto’s van mogelijke werkwijzen, hoe het een en ander gemaakt kan worden, maar er zijn veel meer mogelijkheden.
In de loop van de komende periode worden op deze pagina de foto’s geplaatst van de huisjes, boompjes enz. die gemaakt worden door onze leden.

     
Oktober 2021. Weer een nieuw huisje met boompje voor ons 100 jaar Veldhoven project. Angelie
     
 
Huisje van Corrie met zonnepanelen. April 2021
     
......... ...
Mieke. Mijn huisje, ik heb doorkijkraampjes gemaakt zodat je de sfeer van binnen kan zien.
     

Januari 2021. Elly: Molen.

 

Maria. Huisje en boompje.

     
Janny januari 2021
     
     
Pleuni januari 2021
   
.............. ....................................................................................................
Anja en Liesbeth. Wij hebben een huisje gemaakt. Onze eigen huizen en omdat we langs elkaar wonen is het twee onder 1 kap geworden.
     
.........................................................................................................................
Coby: Een herenhuis vol herinneringen. Het gemaakt om een tissuebox, geïnspireerd op huizen aan de Veldhovenseweg in Meerveldhoven. Dat was 60 jaar geleden. Ramen en deuren zijn gemaakt van proeflapjes uit die tijd met gebruik van de volgende technieken: Deuren en ramen: stofveranderen, kleine ramen: stofversieren, balustrade: naaldafwerken. In de garage heb ik herinneringen bewaard, daarom kan de deur open.
     
............................. .............. ..................
Han: Plattegrond Veldhoven
 
Han: Gemeentehuis
 
.....................................................................................................................Ody: Bakkershuisje....................................................................................................
     

.........

Kerk en boompjes Han
     
huisje Joos
     
school, Karin
     
Huisje Monique

     
Wilma
     
Werkwijze boompjes
 
 
 
 
   
schoorsteen
schoorsteen
     
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
"Ons Ben'r" (2018)
details
 
 
   
 
Voor het 4e lustrum (2015) zijn zo’n 300 ini-mini quiltjes gemaakt die samen het kunstwerk “Wirrel Warrel” vormen   Deze zomer (2015) wordt onze lustrumquilt “Wirrel Warrel” geëxposeerd bij naaimachinehandel Rijkers in Veghel. Hij heeft een extra mooi plekje gekregen midden in de winkel zodat hij aan alle kanten te bewonderen is.
     
 
Vlinderquilt
De vlinderquilt is de oprichtingsquilt van de vereniging. Die blijft in het bezit van de vereniging.
 
       
                 
Driemaal in de rondte is de 3e lustrumquilt. Daarvoor zal ook een goede bestemming gezocht worden.
       
     
Kwilthoven Hangt in Eersel in Verzorgingstehuis Kerkebogten.
       
                 
Bonte Kermis
Ontstaan uit individuele bijdragen en op kleur samengevoegd tot een bont geheel. Gemaakt t.g.v. het tweede lustrum. Deze quilt hangt bij de afdeling Dermatologie in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Dr. Haas onthulde op 22 juni deze kleurrijke quilt.
 
     
 
     
Our look through the seasons De groepsquilt bestaat uit 4 delen. Deze quilt hangt momenteel in verzorgingstehuis Wissehaege
 
Herfst
voorjaar
 
zomer
winter
                 
Piece by piece
Gemaakt t.g.v het eerste lustrum met de restanten van de groepsquilt "Het leven van restjes"
Deze quilt werd aangeboden aan de bewoners van Verzorgingstehuis Ekelhof in Eindhoven.
       
De quilt is meeverhuisd met de bewoners en hangt momenteel bij Archipel, gebouw "Fleuriade", Gagelboschplein 300 te Eindhoven
                 
Deze quilt werd aangeboden aan verzorgingstehuis Ekelhof. Veel leden waren erbij aanwezig.
Er was veel belangstelling van de bewoners voor zowel de groepsquilt als de meegebrachte quilts.
 
     
 
     
 
     
Het leven van restjes Is de tweede groepsquilt en is te bewonderen in gebouw Akkereind van de Severinus Stichting.
       
                 
Een "kleurrijk begin" is de eerste groepsquilt. Hij is in verzorgingstehuis Merefeld terechtgekomen en hangt nu in de Symfoniezaal.