Show and Tell leden, open quilt atelier van 6 mei 2024
 
Ineke heeft de kleurige sneeuwvlokken die ze gemaakt heeft met een patroon van Paper Panache tot een quilt verwerkt. Ze heeft alleen erg zitten tobben met de binding en vraagt suggesties om de binnenhoek mooi te krijgen.
detail
     
 
Tineke heeft voor haar quiltje batikstoffen gebruikt en stukjes stof van de overhemden van haar overleden man. Techniek: Paper piecing.
detail
     
“Le Mystere de Notre Dame”, met onderwerpen uit de Notre Dame in Parijs. Marianne heeft de quilt gemaakt d.m.v. Paper piecing naar een patroon van Maaike Bakker. Het ontwerp is ontstaan n.a.v. de brand in de kerk in 2019.
details
     
Voor het vorige boxkleed wat Marjolein gemaakt heeft, had ze allerlei groene stofjes verzameld. Toen het klaar was had ze nog steeds heel veel lapjes over. Dus heeft ze nog maar een boxkleed gemaakt.
     
“Athena” van Helma, met een voorstelling van de 4 jaargetijden. Gemaakt met Japanse stofjes, naar een patroon van Handmade by Margott. Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
“Delfts Blauwe”; tijdens een bezoek in 2023 aan de Quiltdagen in Rijswijk had Femke een deel van de versneden banner “Ouwe Blauwe” gekocht. De bedoeling was om dat te gebruiken in een nieuwe quilt. Onderweg naar huis zag ze in een bushokje een reclame voor Delfts Blauw en de hal van station Delft (wit met blauw betegeld) deed de rest. Omdat ze met Experitex bezig waren met indigoverven heeft ze dat gecombineerd met de stof van de banner tot het tegeltableau “Delfts Blauwe”. En er dit jaar een 2e prijs mee gewonnen in Rijswijk.
detail met gequilte tulpen
     
 
De eerste top van de lustrumquilt zit in elkaar. De blokjes zijn gemaakt door de leden, het ontwerp door Valerie en de top is in elkaar gezet door Mien en Tonnie.
detail
Marja gaat de volgende top, deze keer een kleurige, in elkaar zetten.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 8 april 2024
De “Poezenquilt” van Leni, gebaseerd op afbeeldingen van de kunstenaar Gustav Klimt, met stoffen geÏnspireerd op zijn schilderijen. Gemaakt op een workshop bij Ada. Leni heeft zich heerlijk uitgeleefd op het machinaal quilten.
details
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 4 maart 2024
 
Een quilt in wording van Ineke. Ze is nog bezig met het maken van de blokken waar ze met heel veel plezier aan werkt omdat het steeds weer verrassend is hoe elk blok eruit komt te zien. De blokken stellen sneeuwvlokken voor, gemaakt d.m.v. paper-piecing, naar een patroon van de website van paperpanache. Iedere sneeuwvlok bestaat uit 6 driehoeken die verschillend in elkaar gezet kunnen worden zodat er telkens een andere sneeuwvlok ontstaat.
     
 
Op vakantie in Spanje zag Corrie de quilt “Marilyn and me” en was er zo van onder de indruk dat ze het als pakket gekocht heeft. Ze heeft het volgens voorbeeld geappliceerd d.m.v. festonsteken. Patchwork – H; machinaal doorgequilt door Anne Lilholm.
detail  
     
 
Mieke nam op vakantie een stapeltje vierkantjes stof mee en begon zo aan haar eerste quilt. Het is een sprei geworden voor haar kleindochter waarin ze veel stofjes verwerkt heeft van kleding van Lotte. Bovendien heeft ze in elk blok de L van haar voornaam verwerkt.
detail
     
 
Lenie zag deze quilt die haar aan Escher deed denken en heeft hem nagemaakt d.m.v. paper-piecing.
detail
     
 
“Alle eendjes”, een babyquilt van Liesbeth, gemaakt voor haar kleindochter. Inspiratie komt uit het boek “Quilting with your sister”. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
 
Anja begon vast met het maken van een babyquilt in de hoop op een kleinkind. Ze heeft nu ook een kleindochter! Haar quilt “Olifanten kijken” komt uit hetzelfde boek als de quilt van Liesbeth. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
“Schaapjes voor Lieke” , een boxkleed gemaakt door Liesbeth uit het boek “Stash buster Quilts”. Ze heeft er ook meteen een tas bijgemaakt. Anja is nog bezig aan dezelfde quilt. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
Elly kreeg van de stoffenruilmand een grote lap stof en heeft deze samen met Hanny Kieft en nog 2 anderen van de Regenboogkerk in Nuenen verwerkt tot deze vrolijke top.
detail
     
 
Marja werkt graag met Japanse stofjes en heeft twee quilts gemaakt naar ontwerp van m.j.j. jenek waarin ze die stofjes gebruikt heeft. Rechts de quilt “The Fairytale Cottages” en links “The Sampler”.  Techniek: applicatie.
detail van  ‘The Fairytale Cottages”
details van “The Sampler”
     
detail
In het tijdschrift Quilt & Zo stond in 2011 een BOM project genaamd Varia Hex. Helma heeft heel veel hexagonnen gemaakt en ze uiteindelijk verwerkt tot een tafelloper voor de tuintafel. Patchwork – H, Quilten – M.
     
Bij een groepsproject van weefkring Tegendraads waar Tineke lid van is, werd door iedereen een lange lap geweven. Daarna werd de lap in stukken gesneden en de geweven lapjes onderling uitgewisseld. Tineke heeft er een kleurrijke loper voor het voeteneind van een bed van gemaakt.
     
Show and Tell, open quilt atelier van 5 februari 2024
 
Gert van Raalten, een van de weinige mannelijke quilters in Nederland, gaat ons aan de hand van een aantal van zijn quilts vertellen over zijn werkwijze en de verhalen achter de totstandkoming van zijn quilts. Gert is begonnen met borduren, heel fanatiek, tot hij een keer bij de quiltwinkel van Carol Cox binnenliep en gegrepen werd door de prachtige quiltstoffen én het quilten.
Het ”Real Men Stitch” quiltje om aan te geven waar zijn blog te vinden is.
 
Double Wedding Ring quiltje.
 
detail
“Koi Vijver”, een log cabin quilt.
 
“Japanese Boxes”; Gert heeft jarenlang Japanse kimono stofjes verzameld en ze nu  verwerkt in deze “kistjes” die hij zijn Japanse Schatkistjes noemt.
detail
Voor de achterkant is een Japanse stof gebruikt.
Deze quilt is gemaakt voor het 50 jarig huwelijk van zijn ouders. Met op de witte delen namen en wensen van de familie.
“Improv Triangle Quilt’; na een bezoek aan de quiltshow in Houston werd Gert gegrepen door het werk van moderne quilters. Via een sew along van een Engelse quilter is dit quiltje tot stand gekomen.
detail
     
“ModTV” een quilt met op de televisie’s diverse afbeeldingen van films en televisie series.
detail
 
“Earl Grey Zoo” 
  Ook het speciale label en de mooie dierenstof op de achterkant worden geshowd.
“Hanky Code”, een quilt in wording met een heel speciaal verhaal.
Na het showen van de quilts worden ze aan de zijkant van de zaal opgehangen zodat iedereen ze na afloop nog uitgebreid kan bewonderen.
detail van de “Samplerquilt”, de eerste quilt die Gert maakte.
 
detail “Code Rood”.
 
detail “Lumbago”, gemaakt van staaltjes Oakshott Fabrics.
 
detail “Birds around the World”.
 
detail “Kamperlijntje”.
detail “Animal Album Quilt”van Kim McLean, een meer jaren project. Gert heeft al een paar blokken klaar en zet ze vast met de quilt as you go methode aan elkaar.  
Wilma bedankt Gert heel hartelijk voor zijn enthousiaste verhalen en het showen van zijn quilts. We hopen hem in de toekomst nog vaker te zien.
   
Show and Tell leden, open quilt atelier van 8 januari 2024
detail
Joos heeft geëxperimenteerd met het verven van allerlei verschillende stoffen en daar is dit quiltje uit ontstaan. Ze heeft er met de hand en machinaal op geborduurd.
 
Dit quiltje is door Joos gemaakt van allerlei experimenten met Shibori.
detail
     
Monique heeft soms snel een quilt nodig en grijpt dan terug op een kant en klaar panel waarbij ze alleen nog het doorquilten hoeft te doen, wat soms ook heel leuk is. Dit zijn allebei panels.
details
 
Een panel in superformaat waarbij Monique nog bezig is met de afwerking. De Quiltpuzzel heeft veel van deze panels in de winkel.  
detail
     
 

“Dekentje voor op de bank”; Sonja heeft dit gemaakt als cadeau voor haar hulp die met pensioen ging, van wollen stoffen uit stalenboeken, passend bij de kleur van de bank. Patchwork – M, Quilten – H.

detail
     

Wat doe je met restjes stof? Weggooien of bewaren? Sonja bewaart bijna alles en maakt daar sinds een aantal jaren poppenquiltjes van. Meestal zijn het replica’s van antieke quilts die ze verkleint. Patchwork + Quilten – H.

De laatste is net af, (de derde van links) en is begonnen n.a.v. een sewalong (samen quilten) van een Amerikaanse mevrouw die 3x per week een foto op haar blog plaatste van een babyquilt uit 1800 die zij in haar bezit heeft. Sonja heeft het ongeveer de helft verkleind en zoveel mogelijk stoffen gebruikt zoals het origineel.

details
     
 
“Twist and Turn”; Maria heeft deze quilt gemaakt tijdens een workshop van Marij in Etten Leur. De kleuren zijn afkomstig van een jellyroll. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
‘‘Stella”;  gemaakt door Marja naar een patroon van Jeanneke. Marja heeft hier en daar wat lichtere kleuren toegevoegd omdat ze het anders te donker vond worden. Patchwork – H, Quilten – M.
details
     
 
De kleindochter van Marjolein heeft de kleuren en het patroon voor haar sprei zelf uitgezocht.
detail
     
Marjolein kreeg het verzoek een boxkleed te maken in een groene kleur. Uitgaande van het staaltje wat ze toegestuurd kreeg heeft ze daar stofjes bij gezocht.
     
 
“Tuinquilt”; Leny heeft deze quilt gemaakt d.m.v. paper-piecing uit een boek van Heleen Pinkster. (uit de Kwiebieb)
detail
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 4 december 2023
Er zijn weer een groot aantal lustrumblokjes bij Valerie ingeleverd
     
Monique heeft Arabella gemaakt. Dit is een blok van de maand bij De Quiltpuzzel. De quilt is gemaakt van een pakket en hangt als voorbeeld in de winkel van De Quiltpuzzel
 
 
     
Barbara heeft Vogels in de Lente gemaakt. De vogels zijn machinaal geborduurd en later de quilt erbij gemaakt. De borduurpatronen en stof voelen voor elkaar bestemd te zijn.  
 
     
Monique showt bij de Boeken Top 3 nieuwe  tijdschriften en kersttijdschriften.
     
Er zijn een groot aantal tops en quilts voor Verdanda al ingeleverd. Volgende maand komen er meer terug en gaan ze naar Verdanda toe.
 
 
 
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 6 november 2023
     
 
Anne heeft 2 kerstquilts met applicatie gemaakt. Ook een bijpassende kersttrui.
     
 
Marjan showt haar Celtic Mist , met de machine gemaakt en met de hand gequilt
     
 
Maria showt de Ginkgo uit het boek Quilt Dimensies.
     
Astrid en Angelie hebben tassen en tasjes gemaakt met verschillende formaten hexagons. Het patroon staat in een oude Quiltnieuws, nummer 141.
     
 
Han heeft veel quilts gemaakt, o.a. voor de bruiloft van haar oudste zoon met losse randen als receptieboek . Voor de bruiloft van haar 2e zoon heeft Han een quilt gemaakt met allemaal vakjes gemaakt met plastic waar de gasten een wens of een boodschap in konden doen. Helaas door corona heel klein getrouwd zonder gasten.
 
Voor 100 jaar Veldhoven een quilt gemaakt met alle wijken met foto’s   Mooie quilt met foto vanuit huis gemaakt en eentje met een eenzame klaproos.
Voor hun 50-jarig huwelijk een quiltje in het huisje gemaakt met foto en stof van de trouwkleding.
     
 
Femke heeft met een kalender van Ton Schulten als voorbeeld, landschappen gemaakt volgens de Marlot-methode.
     
......
Ineke heeft het glas-in-lood raam naast de voordeur van het ouderlijk huis nagemaakt. Op de achterkant van de quilt foto’s van het huis met het raam en verschillende andere herinneringen.
Een quilt in hartvorm met storm-at-sea. Ouders boven het hart, met jullie zitten in ons hart. Kinderen en kleinkinderen in het hart. De namen hebben ze zelf op de stof geschreven en ze zijn later geborduurd. Foto van hun hoofden erbij.
     
 
Ody heeft naar aanleiding van haar reizen ook quilts gemaakt. Van een reis naar Afrika alle indrukken gecombineerd in deze quilt.
     
 
Sonja heeft de structuur van de rotsen van een reis weergegeven in stof. Impression of Bryce Canyon. Alles gemaakt met zelfgeverfde zijde d.m.v. shibori techniek.
De wedstrijdquilt waar Sonja de verbondenheid van de vereniging weergeeft d.m.v. foto’s en teksten.
Quilt gemaakt met versnijtechniek en foto van de tuin in het midden voor de mini quilttentoonstelling van het Quiltersgilde.
     
 
Wilma showt 2 tekeningen van haar kleindochter Nissa die nog omgetoverd gaan worden tot quilt.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 2 oktober 2023
     
 
Van de oude overhemden van haar man heeft Astrid deze quilt voor hem gemaakt. De quilt is dubbelzijdig. Op een aantal van de lichte blokken heeft ze de hobby’s van haar man geborduurd. Patchwork – H, Quilten – M.
de andere kant
twee van de borduursels
     
“Gossip in the Garden”; gemaakt door Astrid naar een gekocht patroon. Patchwork + Quilten – H. Ze heeft hier de techniek “Quilt as you go” gebruikt.
details
     
“Mijn Hart” van Angelie. Voor haar 60ste verjaardag kreeg ze een quiltpakket van de kinderen, met het boek “Boho Hart” van Jen Kingwell. Ze heeft er ongeveer een jaar over gedaan en  er met heel veel plezier aan gewerkt, steeds blok voor blok de instructies uit het boek volgend.  De blauwe border is haar eigen idee omdat de quilt groot genoeg moest zijn om op het bed te passen. Patchwork + Quilten – M.
details
 
achterkant
 
het boekje
     
Angelie had bij Rijkers een nieuwe naaimachine gekocht en heeft toen meegedaan met de wedstrijd voor het maken van een naaimachinehoes. Techniek: log cabin en flying geese. Patchwork + Quilten – M.
     
“Happy Birthday”  van Anja en Liesbeth. Bij de verkoop van de Kwiebieb hadden ze een heel toepasselijk boek gekocht: “Quilting with my sister”. Het patroon voor de placemats komt uit dat boek. Ze zijn gemaakt als cadeautje voor Sinterklaas. Patchwork + Quilten – M.
     
“Kippenquilt” van Tonnie. Voor de kippen heeft ze allerlei resten stof gebruikt die ze op  vliesofix met de festonsteek op de ondergrond heeft vastgezet. Ze heeft hem doorgequilt met de Q16, de quiltmachine van Bernina.
detail
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 4 september 2023

“Moulin Rouge”; Janny had het patroon gezien in Quilt & Zo maar heeft het aangepast zodat de quilt groot genoeg is geworden om op het bed te  passen. Nadat hij af was heeft Janny hem gewassen en bleek helaas dat een van de rode kleuren doorgelopen was en twee van de lichte stoffen een rode kleur hadden aangenomen. Als je het niet weet is het gelukkig niet te zien.

Patchwork + Quilten – H

details
     
Detail met bloemmotief. Anne begon met het maken van blokken met bloemmotieven voor een grote quilt maar het is uiteindelijk een kleine quilt geworden.
 
Anne wilde graag de nieuwe longarm quiltmachine van Bernina uitproberen en heeft de helft van de quilt met haar eigen longarm machine gequilt en de andere helft met de Bernina.
Detail. De top bestaat uit een panel.
Een vriendin van Anne die overleden is, heeft veel van haar stoffen aan Anne geschonken. Als herinnering aan haar heeft ze hiervan deze kleurige quilt gemaakt.
detail
     
“Zeg het met bloemen”; Sonja wilde 10 jaar geleden een eenvoudig vakantiewerkje hebben. Nadat ze in een oude Quiltmania een foto van een antieke quilt uit 1840 met hexagonbloemen had gezien besloot ze hexagonnetjes te gaan maken. Sonja heeft gewerkt met kartonnetjes en de bloemen op de ondergrond geappliqueert. Er is ook broderie perse in verwerkt. Toen hij af was, was de maat 200 x 240 cm, eigenlijk te groot om met de hand te quilten. Tot ze las en zag over quilten met een dikke draad en grotere steken. Dé oplossing! Ze heeft gewerkt met perlé garen no. 8. Het middendeel van de quilt is een coverlet, dwz dat er geen vulling in zit. De randen hebben wel een batting om ze stevigheid te geven. Patchwork + Quilten – H.
details
     

In de tijd dat Karin thuis zat met een hernia kon ze nog wel met de hand naaien. Ze had gelukkig een pakket van Edyta Sitar met voorgesneden stofjes zodat ze toch nog aan een quilt kon werken.

Patchwork – H, Quilten – M.

detail
     
“Libelle”; Carla heeft dit quiltje gemaakt met een pakketje van Angela. Techniek: Applicatie. Patchwork + Quilten – M.
     

“Fify”; de 5 panels met hondjes kreeg Elly in haar handen geduwd omdat niemand van de groep, die quilt voor het goede doel, iets met “Fify” wilde doen. Uiteindelijk heeft Elly er met blokken met vierkantjes en daaromheen driehoekjes een hele leuke quilttop van gemaakt. Patchwork H + M.

detail
     
“Veel Vlisco”, gemaakt door Liesbeth met Vlisco stoffen. Inspiratiebron: Quilt & Zo. Patchwork – M, Quilten – H.
 

“Schaapjes tellen”;  de jellyroll die Liesbeth kreeg, met schaapjes in zachte kleuren, heeft ze verdeeld in een lichte en een iets donkerdere serie en er twee babyquiltjes van gemaakt. Dit quiltje is de lichte variant. Inspiratie heeft ze opgedaan uit een boek van de Kwiebieb. Patchwork – M, Quilten - H.

detail
 
“Slaap kindje slaap”; de donkere variant. Liesbeth heeft ze zomaar gemaakt…..maar nu blijkt haar schoondochter zwanger te zijn!
detail
     
 
“Warme bankzaken”; Anja en Liesbeth quilten altijd samen en Anja heeft hetzelfde patroon gebruikt voor haar quilt. Door de stofkeuze heeft hij een heel andere uitstraling gekregen. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 
Liesbeth heeft een workshop bij Wendy Vosters gevolgd en van het resultaat een tafelkleedje gemaakt. Met een leuke applicatie van vlinders. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 5 juni 2023
Marjan heeft de quilt The Big Seven voor haar kleinzoon gemaakt. Ieder dier heeft zijn voetafdruk naast de afbeelding gequilt. Zelfs de voet van de kleinzoon is ook op de quilt gequilt.
 
 
     
Marja heeft een crazy quilt gemaakt met allerlei steken en materialen.
 
     
Ook heeft Marja een quilt met uiltjes gemaakt voor haar kleindochter. De uiltjes kunnen schuiven, je kan er eentje in een zakje doen en er zit een bijtring bij een uiltje.
 
     
Helma heeft Scarlet Pimpernel gemaakt. Bloemen zijn erop geappliqueerd. Inspiratie een tijdschrift. Ze had de top al in 2018 klaar. Wilde deze graag meanderen. Het lukte niet met haar machine. Quilt werd iedere keer aan de kant gelegd. Nieuwe machine gekocht en toen was hij zo klaar. Het is een proefquilt voor meanderen geworden.
 
 
   
     
Marie heeft voor haar nichtje Rosalie deze rozen quilt gemaakt want ze wilde zo graag een quilt van Marie hebben.
 
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 1 mei 2023
detail
Joos is met de uitdaging van Bernina begonnen toen ze met pensioen ging: allerlei blokken maken met verschillende stofjes en daarbij alle siersteken op de naaimachine gebruiken.
     
Angelie heeft voor haar kleindochter van 3 jaar een speelquilt gemaakt met een badkamer, speelkamer, slaapkamer en keuken waar ze het (ook zelfgemaakte) beertje in bad kan doen of in de kinderstoel kan laten zitten. Het patroon komt uit de Quilt & Zo.
..
 
details
 
 
Anja en Liesbeth werken graag samen en gebruiken dan vaak hetzelfde patroon dat ze ieder op hun eigen manier verwerken. De inspiratiebron voor de tas van Anja voor de handboog van haar man en de quiltjes met zebra en pinguïns van Liesbeth is een paperpiece patroon van Maaike Bakker.
details
     
“Sebastopol meets Staphorst”. Sonja kocht de quilttop in 2015 in een kringloopwinkel in Sebastopol in Californië. De blokken zagen er goed uit maar de tussenblokken waren heel slordig en verschillend van maat. Thuis heeft ze de top uit elkaar gehaald. En gelukkig had ze nog een perfect bijpassende witte stof in haar voorraad. Ooit had ze op een markt in Staphorst antieke slopen gekocht en deze pasten qua kleur uitstekend bij de top, dus heeft ze die gebruikt voor de achterkant. Daarna alles intensief met de hand gequilt. Het blok heet Chimney Sweep.
 
detail
 
achterkant
     
Voor haar kleinzoon Zion heeft Monique deze scrapquilt gemaakt. Hij is nu twee jaar en krijgt binnenkort een groter bed en daar hoort een grotere quilt bij! Het patroon heet Potato Peel, gevonden op Youtube. De quilt heeft een lekker warme flanel achterkant. 
detail
     
“Blokkenspel” van Ineke. Ze heeft het twee maal gemaakt in een lichte en een donkere variant. Het patroon is van Susanne Möhler en komt uit Patchwork Magazine. Techniek: paperpiecing.
details
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 3 april 2023
Irene heeft een quilt gemaakt bestaande uit Bijbelblokken rond een levensboom. De inspiratiebron was het tijdschrift Quilt & Zo. Patchwork – M, Quilten – H.
 
detail met levensboom
 
detail
     
 
Lenie kreeg voor haar verjaardag een pakket cadeau en heeft daar deze quilt van gemaakt.
detail
 
Tijdens corona heeft Lenie allerlei opvallende mondkapjes verzameld die ze in deze quilt heeft verwerkt.
detail
 
Een “Winterquiltje” van Lenie naar een patroon van Wendy Vosters.
detail
 
Nog een winterquiltje van Lenie.  
detail
     
 
“Tristan’s Quilt” door Karin Hodos. Ze heeft deze quilt gemaakt voor haar kleinzoon die niet van dinosaurussen houdt maar van kiepauto’s, graafmachines etc.
Daarom een achterkant vol met auto’s.
     
 
“Troostquilt” voor Marie, gemaakt na het overlijden van haar man. Wilma, Joos, Monique, Marieke, Ineke en Annet hebben ieder 2 blokken ingeleverd en Monique heeft er een prachtige ontwerp van gemaakt en hem doorgequilt. Het is een Quillow zodat hij opgevouwen kan worden tot kussen.
detail
label met de tekst: “Vriendschap is een warme quilt”.  
     
Show and Tell special, open quilt atelier van 6 maart 2023
Elly geeft ons een inkijkje in haar leven als quiltster. Handwerken is altijd al een hobby van haar geweest en zoals meerdere van onze leden is ze begonnen met quilten op de beginnerscursus van Wilma. Vroeger werkte ze vooral traditioneel en nu vaak volgens een thema. Op de achtergrond is de stapel quilts te zien die ze ons zal gaan showen.
     
 
In de tijd dat ze op de opleiding tot kleuterleidster zat, rond 1971, maakte ze een prentenboek met allerlei beestjes.
detail
     
 
Boter, kaas en eieren met muizen.  
een speldenkussentje
     
 
“Lilies between the stars”, uit 2007, een sampler gemaakt op de beginnerscursus bij Wilma. Elly vond hem qua kleur echter niet mooi en is gauw opnieuw begonnen.   Met als resultaat “Sleeping under the stars”. Deze quilt is meteen naar haar moeder gegaan die er in het bejaardentehuis veel aandacht door kreeg.
 
detail
     
 
Log cabin, uit een cursus van Wilma.
 
detail
     

links “Driemaal in de rondte”,  in glas in lood techniek, voor het VRQ lustrum van 2010.  
Rechts 2 quiltjes gemaakt naar aanleiding van een mysterie opdracht.
De girafmozaïk, Zentangle, Klaproos en Confetti quilts zijn gemaakt tijdens workshops van Quiltshop Leur.

     
 
Detail confetti quilt.
 
Detail klaproos.
     
 
Kerstquilt gemaakt van een panel en versierd met kraaltjes en borduurwerk, handgequilt.
detail
     
 
Kerstquilt van een panel met het kerstverhaal.
 
Kerstquiltje geïnspireerd door Han.
     
 
“Het dwarse Kikkertje”, een ABC dekentje met dieren voor de kleinkinderen.
detail met het dwarse kikkertje

rechts op de foto de badcape “Undercover”, uit 2010, met hondjes, voor haar eerste kleinkind. Dochter vond hem veel te zoet, dus nog maar een andere gemaakt. Dit werd “A new star is born”,  met als thema lucht, links op de foto. Ook met een hondje. In het midden van de foto “A new safari is starting” uit 2013, een badcape voor haar 2e kleinzoon met als thema steppe met dieren. Elly vond hem zelf niet leuk voor een baby. Dus gewoon nog een gemaakt.

Dit werd “A dutch safari”.
     
 
“You are my sunshine”, uit 2014, een dekentje voor kleinzoon nummer 3, met als thema zon. Dus zonnebloemen en een hondje dat wacht op de nieuwe baby.
Detail met hondje.
     
“Zomer in Zeeland” uit 2015, een dekentje voor kleinzoon nummer 4, met als thema strand en zee.
details
     

“Sealife” uit 2017, boxkleed voor haar 5e kleinzoon, met als thema zee. Met hondje! Met bewegende onderdelen die geborduurd zijn met de naaimachine.

details
     
 
“Home is where the heart is” uit 2012, een huisjesquilt voor haar zoon. Elly heeft van alle huizen waarin hij gewoond heeft een foto gemaakt en daar een patroon van gemaakt.
detail
     
 
Een quilt voor de 40e verjaardag van haar dochter die tijdens corona in Duitsland woonde. Ze konden niet bij elkaar op bezoek en Elly heeft toen alle berichtjes van haar die ze kreeg via de app verwerkt in de quilt. Uit 2021, met de hand gequilt.   In 2017 heeft Elly tweemaal meegedaan met de Uitdaging, met dezelfde achtergrond, geïnspireerd door Monique.
     
 
“Berend Botje” , een wedstrijdquilt voor het VRQ lustrum van 2010 “Driemaal in de rondte.”   Wedstrijdquilt voor “Vierkanten met visie” uit 2015 met allerlei handwerktechnieken.
     
 
“De rode draad”, bedoeld voor het lustrum van 2020. Elly heeft alle gebeurtenissen van de quiltvereniging voor zo lang als zij erbij is erin verwerkt. Met Wilma als spil. Ze heeft hiermee de eerste prijs gewonnen in 2022.   Omdat door corona alles zo vaak werd  uitgesteld is Elly op de achterkant verder gegaan.
     
   
     
 
“Cirkels”, gemaakt voor haar zus in 2015 omdat zij zo graag een quilt wilde hebben.  
detail
De quilt kan opgevouwen worden en bewaard als quillow. 
     
 
“Colorful batch” een snijtechniek uit 2016. De bedoeling was om dit met een mooi patroon door te stikken met haar nieuwe naaimachine. Helaas ging het niet zoals ze gedacht had.
detail
     
 
“Bernina Mysterie” uit 2017. Naar ontwerp van Sylvia Kaptein met de bedoeling om de Bernina machine beter te leren gebruiken.
detail
     
“My Summergarden” uit 2019. Techniek bloemblaadjes vouwen, geleerd tijdens een workshop van Fanny Eikelenburg. Er zijn ook yolo’s gebruikt en de achtergrond is een soort log cabin uit de losse pols. Alles op de grond is eigen fantasie.
 
detail bloem
 
detail met egeltje
     

“Sleeping under the stars”. Geïnspireerd door de sterren die gemaakt werden voor de quilts voor het 5e lustrum begon Elly, om restjes op te maken, met het maken van blokken voor een kinderdekentje. Maar daarna wilden er meer kinderen onder de sterren slapen, dus werd het een 1 persoons deken. Toen wilde haar echtgenoot ook wel onder de sterren slapen zodat de quilt maar bleef groeien tot het uiteindelijke formaat en haar man hem cadeau kreeg voor zijn 70e verjaardag. Helemaal met de hand gemaakt.

 
detail
 
achterkant
     
 
“Storm op zee” naar aanleiding van de herdenking van 70 jaar watersnoodramp op 1 feb.
detail
 
label
 
achterkant
     
Wilma bedankt Elly voor haar uitgebreide verhalen over de prachtige quilts die ze ons heeft laten zien. Ze ontvangt de speciale decoratie die bij de Show and Tell Special hoort.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 6 febuari 2023
detail

Ineke kwam de kerstman en kerstboom tegen op Facebook en heeft er haar eigen draai aan gegeven. Het is een quiltje geworden wat kan dienen als bescherming van haar inductiekookplaat. Patchwork + Quilten – M.

     
Marieke heeft deze quilt gemaakt naar een patroon van Katja Marek. Techniek: Paper Piecing. Patchwork – H, Quilten – M.
details
     
detail
Naar aanleiding van de Bojagi workshop die we vorig jaar gevolgd hebben heeft Riek dit werkstuk gemaakt.
     
detail
“Kleurrijk batik”; Han heeft jarenlang een tijdschrift bewaard waar dit patroon in staat. Toen ze genoeg kleurtjes batik verzameld had is ze gaan puzzelen voor een mooi kleurverloop. Ze heeft het gecombineerd met zwarte batik. Techniek: Paper Piecing. Patchwork + Quilten – M.
     
detail
Voor haar kralenquilt, waarbij elk patchworkblokje uit kraaltjes bestaat, heeft Ria 30.000 kraaltjes gebruikt. Patchwork + Quilten – H.
     
Ody. Geef-me-doortje
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 2 januari 2023
“Toscane”, een quilt die Angelie gemaakt heeft met Japanse stoffen. Ze heeft het patroon op een beurs gekocht en voor het apliceren de methode gebruikt van Anne Lillholm. Patchwork – H.
details
     
“Giraffe”, Angelie heeft voor dit quiltje, naar een patroon van Janine Alers, 50 verschillende stofjes gebruikt. Met vliesofix op de ondergrond gezet en daarna met verschillende borduursteken met de machine doorgestikt.  
detail
     
Carla heeft een kerstkleed gemaakt met afbeeldingen van het kerstverhaal. En een kussen met een gevlochten mand van stofrepen.
details
     
Show and Tell Extra Engelse Papiermethode (januari 2023)
Ineke is lang geleden begonnen met het maken van de roze hexagonnetjes waarna het jaren in de kast is blijven liggen. Daarna wat stof erbij gekocht en toch afgemaakt. De kerstster hangt elk jaar met kerst voor het raam. Patchwork – H, Quilten – M.
details
     
Corrie heeft dit kleedje gemaakt van restjes kerststof om de techniek uit te proberen. Het is gebruikt om de gemeenschappelijke ruimte van het verpleegtehuis van haar schoonmoeder op te fleuren. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
De kerstloper van Marie heeft ze zo gemaakt dat hij aan twee kanten te gebruiken is. Aan het werkstuk rechts is ze nog bezig, de kartonnetjes plus de naald zitten er nog in.
detail
     
Marjolein was deze quilt begonnen voor de kamer van haar kleindochter die de kleuren uitgezocht had. Helaas veranderde de smaak van de kleindochter en belandde het werk in de kast. Na verloop van tijd heeft Marjolein hem toch maar afgemaakt. Patchwork – H, Quilten – M.
     
“Bloementuin”, een voorstelling van de tuin van Els. Ze werd geïnspireerd door Experitex. Door een voetoperatie had Els veel tijd om eraan te werken en door corona nog meer tijd. Patchwork – H, Quilten – M.
details
     
Angelie heeft hexagonnetjes gemaakt in allerlei tinten blauw en ze in een ruitpatroon rondom een panel geplaatst. De quilt is bedoeld voor de caravan. Ze is hem nu met de hand aan het doorquilten.
detail
     
“Tweeling”; de inspiratiebron voor deze quilt van Irene komt uit het tijdschrift Quilt & Zo. Irene had vier rijen verschillende hexagonnen gemaakt en besloot toen om dezelfde hexagonnen nog een keer te maken in een andere kleurstelling, wat een heel verassend effect geeft. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
Riet heeft een bloemenquilt gemaakt met hexagonnen. Op het tafelkleed heeft ze de hexagonnetjes  geapliceerd. Patchwork + Quilten – H.
details
     
“Queen Elizabeth”; Marja heeft de quilt op de methode van quilt as you go aan elkaar gezet wat eigenlijk heel veel extra werk bleek te zijn.
details
     
“Tula Nova”; gemaakt door Anne naar een patroon van Tula Pink. Het gekleurde deel is op de achtergrond geapliceerd. Patchwork -H, Quilten – M.
detail
     
“Hexagonnen in de hexagon”; Mien heeft deze quilt gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Patchwork- H. Ze is nog aan het bedenken hoe ze hem door gaat quilten.
detail
     
Ineke heeft een paar technieken uitgeprobeerd en daar een kleedje en een tas van gemaakt.
     
“Sampler in blue”, door Elly gemaakt ter gelegenheid van het 4e lustrum. Het zijn vierkanten met allerlei handwerktechnieken, waaronder ook een vierkant met hexagonnen. Patchwork – H+M, Quilten – H.
detail
   
Lenie heeft met hexagonnetjes van allerlei verschillende rode stofjes een bloemenpatroon gemaakt.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 12 december 2022
......................................
 
Marie heeft een kinderquilt gemaakt met kinderliedjes. Het geboortekaartje was met een giraf (Dikkertje Dap liedje).
     
 
Liesbeth heeft een fantasiedorp gemaakt. Inspiratie het boek Happy Villages van Karen Eckmeier, ook in de Kwiebieb.
     
 
 
Ineke heeft een winterquilt gemaakt naar het boek Welcome tot he North Pole van Becky Goldsmith en Linda Jenkins. Een persoonlijke touch, de 3 kinderen hebben een eigen huis en de 6 kleinkinderen eentje met hun hobby’s zoals Kyra’s manege, spellenrijk Joëlle, boekenmagazijn Charlotte, auto Kristiaan, muziekschool Jonathan en omdat ze zo van roze houdt ijssalon Laura.
     
 
Voor Sinterklaastijd een nieuwe quilt van Ineke naar een patroon van Maudy v.d. Elshout   Ineke zag dat je bescherming kunt kopen voor de inductie kookplaat. Maar je kunt er natuurlijk ook een quiltje voor maken.
     
Het is een creatieve avond. Het wordt een “Geef-me-doortje”, luxe cadeauverpakking. Wilma legt uit hoe het gemaakt kan worden.
Een aantal voorbeelden.
     
 
 
 
 
Er wordt weer hard gewerkt. Het was weer een geslaagd Open Quilt Atelier.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 3 oktober 2022
“Ritagli di Mare” , een scrap quilt die Laura heeft gemaakt naar een patroon uit de Quiltnieuws van juni 2020. Patchwork – H. Machinaal gequilt door Anne Lilholm.
 
achterkant
 
detail
     
Ineke heeft haar quilt en kussentjes gemaakt van stofjes die ze uit China gekregen heeft. De groene quilt en het kussentje bestaan uit een herhaling van dezelfde blokken. Patchwork + Quilten – M.
 
detail van de quilt
 
groene kussen
het gekleurde kussentje is gemaakt naar een voorbeeld uit de nieuwsbrief van Wendy Vosters. Patchwork – H.
     
“Botanica” van Anne is gemaakt met behulp van Paperpiecing. Patchwork + Quilten – M.
detail
De top van een kerstquilt van Anne, naar eigen ontwerp.
detail
     
Er zijn al een paar voorbeelden te zien van het 1e deel van de Mysterie.
     
 
Mooie voorbeelden van het Shibori project van Experitex.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 5 september 2022
detail..

“Sterrenregen”; Janny had een aantal loten gekocht voor de scrapquilts die verloot werden voor het 5e lustrum maar helaas had ze niets gewonnen. Dus is ze zelf aan de slag gegaan met restjes stof en heeft ze deze quilt gemaakt voor haar schoondochter. Patchwork – H, Quilten – M.

 
de rand van de quilt
 
het label
     
Marja heeft zichzelf d.m.v. internet en youtube filmpjes leren quilten. Ze wilde graag een keer allerlei technieken uitproberen. Het resultaat is deze quilt geworden die is samengesteld uit de verschillende blokken die ze gemaakt heeft. Patchwork – H, Quilten – M.
details
     
......................................................
Een paar voorbeelden van de tops die gemaakt zijn van de pakketjes voor “Piece for Peace” die Anne tijdens het laatste OQA in juni bij zich had.
     
 
Een art-quiltje van Gerda. Haar eerste experiment voor Experitex.
detail
     
     
     
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 13 juni 2022

“Piece for Peace”, een quilt voor Oekraïne. Het is een project naar een idee van Claudia Pfeil, een Duitse quiltster. Anne heeft de organisatie van dit project op zich genomen voor onze regio. De blokken worden door quilters over de hele wereld gemaakt. De quilt bestaat uit 20 blokken in de kleuren blauw en geel, de nationale kleuren van Oekraïne.  Anne heeft pakketjes gemaakt van de blokken met stof voor de sashings en de randen. Daarna zet zij er een fleece achterkant tegenaan en quilt zij ze door. De quilts zijn bestemd voor Oekraïnse kinderen in onze regio.

details
     
“Disappearing pinwheel”; Monique is gaan spelen met de kleur en de layout van een bestaand blok om tot dit ontwerp te komen. De inspiratiebron is een youtube filmpje. Patchwork + Quilten – M.
 
Het label met het originele blok.
 
detail
     

“Jungel Boek”; omdat de titel Jungle Book is wilde Han er ook een echt boek van maken en geen quilt. Het was een uitdaging om er voldoende stevigheid in te krijgen. Jan heeft de mooie ringen erin gemaakt. De patronen van de Disney figuren heeft Han op internet gevonden. Techniek: paper piecing.

 
details
     
“Bloementuin”; Corrie heeft de temperatuur in haar bloementuin gedurende het jaar 2020 d.m.v. applicatie weergegeven op haar quilt. De kleur van de bloem is gelijk aan de dagtemperatuur. De inspiratiebron was een quilt die ze gezien heeft op het OQA en bij Angela. Patchwork + Quilten – H.
 
De molen waarop de kleuren van de temperatuur af te lezen zijn.   Detail van de bloemetjes. Corrie heeft gedurende het coronajaar 2020 elke dag een bloemetje geappliqueerd.
     
 
“Stay Focused”; naar aanleiding van de quilt op de tentoonstellingsposter is Marieke gaan experimenteren met kleur. Eigen ontwerp met als inspiratiebron haar vorige quilt. Patchwork + Quilten – H.
detail
     

“Coeur de Famille Deux”; Thea heeft deze quilt gemaakt met als inspiratiebron de rode draad maar voornamelijk omdat ze hem mooi vond! Het is een quilt met veel borduurwerk waarbij  het mogelijk is allerlei persoonlijke dingen te verwerken. Thea heeft hem gemaakt als BOM. Patchwork + Quilten – H.

details
     
 
“Corona”; Gerda heeft deze quilt zelf ontworpen naar aanleiding van een artikel in een blad van de Zuidzorg waarin een mandala stond afgebeeld. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
“Mooi rood”; het middenstuk van de quilt heeft Sonja al jaren geleden gemaakt n.a.v. een tentoonstelling in Lyon, Frankrijk. De techniek is boutis, vergelijkbaar met trapunto. Door het onderwerp van de tentoonstelling kwam de half afgemaakte quilt weer tevoorschijn en heeft ze hem afgemaakt met randen van Engels paper piecing. Als inspiratiebron is het boek “Labours of Love”van Petra Prins gebruikt. Patchwork – H+M, Quilten M.
 
Detail van het midden.
 
Detail van de rand.
     
“Wonen in Oedt bij de Niers en Burg Uda”; In coronatijd mocht de dochter van Elly Duitsland niet uit en Elly mocht niet naar haar toe. Haar dochter heeft de hele winter haar belevenissen rondom haar huis naar haar moeder geappt. Elly heeft ze in de quilt verwerkt die ze voor haar dochters verjaardag gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – H+M.
details
     
 
“Max 50”; Valerie heeft deze quilt gemaakt voor haar broertje die in 2021 50 jaar werd. De afbeeldingen van de vogels zijn afkomstig van kussentjes uit haar moeders keuken. Patchwork – M, Quilten – H. (de uitleg voor het maken van de rand staat op de website: zie mei 2021)
detail
     
“Vleugelliefde”; Marie heeft deze quilt gemaakt voor de opening van een praktijk voor fysiotherapie, in de kleuren van de praktijk. Het is Marie’s bedoeling dat, als je op een apparaat aan het fietsen of lopen bent, je iets moois te zien hebt. Patchwork – H, Quilten – M.
 
detail
Marie heeft deze placemats gemaakt voor haar zus en zwager voor hun 70ste verjaardag. De inspiratiebron waren de placemats van de verloting. Patchwork – H, Quilten – M.
     
Show and Tell wedstrijdquiltjes, open quiltatelier van 2 mei 2022
..........
“I love Quilting” van Han. Bovenaan het quiltje zit een klos met een rode draad die onderaan eindigt in een hartje: I love quilting.
     
..................................................... “De rode draad” van Han verbeeldt haar quiltleven dat begon in 1997. Op een zelf geverfd stofje heeft ze de lessen geprint uit beginnersboeken van Iet van de Vrande tot en met de log-cabin cursus van Wilma. In deze tijd heeft ze veel mensen ontmoet en veel quilts gemaakt. De einddatum is hier 2022, maar de rode draad gaat door, zoals de pijltjes al aangeven.
     
.............................................. “Levensloop”; voor Han is het leven als een rode draad die loopt langs kronkelige wegen, door lichte en donkere tijden, zichtbaar gemaakt in de zelf geverfde stof. Vaak alleen en ook samen met anderen, gesymboliseerd in de ringen.
     

.................................................

Laura heeft voor haar quiltje, als rode draad, de onderwerpen van alle 5 lustrums verwerkt.   Ze heeft gewerkt met zelf geverfde stoffen. Patchwork – H+M, Quilten – M.
     
 
“Mijn rode draad loopt niet recht”; Marieke heeft met dit quiltje de 3e prijs Traditioneel gewonnen. De techniek is trapunto. De voorkant van het quiltje is van zijde, de batting ook. Ze heeft voor de trapunto 200 mtr katoenen draad gebruikt. Quilten – H.
     
.........................................
Joos heeft met deze “Rode draad door de tuin” haar andere hobby, tuinieren, vorm gegeven, met geverfd blad waar ze met wol overheen gestikt heeft en draadjes als rups.
     
detail van het quiltje “Bloemenzee” van Femke. Ze heeft hiermee de 3e prijs Art gewonnen. Ze heeft allerlei verschillende materialen gebruikt, zoals organza en tyvek.
     
 
“Verbinding” vormt voor Sonja de rode draad in de quiltvereniging. Ze heeft hiermee de 2e prijs Art gewonnen. De foto’s van de quilts zijn werkstukken van de afgelopen jaren van enkele andere quilters uit de vereniging. Ze heeft ze op stof afgedrukt en met de hand geappliqueerd.
     
 
"Oma en kleindochter, de rode draad"; Ody heeft het ontwerp van haar kleindochter gekozen als onderwerp voor haar quiltje. Applicatie en draad opnaaien. Patchwork – H, Quilten – M.
     
 
“Fossiel” van Janny is ontstaan uit een prachtig geverfde lap die tevoorschijn kwam na het verven in de magnetron. Ze heeft hiermee de 1e prijs Art gewonnen.
     
 
“Outline” waarmee Riek de 2e prijs Traditioneel heeft gewonnen. Het idee heeft ze opgedaan bij een bouwbeurs. De rode lijn is de koppeling.
     
 
  details van “Memorylane”;  Elly heeft hiermee de 1e prijs Traditioneel gewonnen. Ze heeft afbeeldingen van alle groepswerkstukken van de vereniging door middel van een rode draad met elkaar verbonden. In het straatje is o.a. het Patronaat te zien met Wilma voor de deur naast Ons Ben’r en de Wirrel Warrel.
 
het label op de achterkant
 
de covid perikelen en de laatste mysterie
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 4 april 2022
Han: Een eenhoorn quiltje voor kleindochter Nanna, die van de week 5 jaar is geworden. De wens was een eenhoorn, natuurlijk met haar favoriete kleur rose!
     
 
 
Carla's levensboom. Met restjes stof is de boom met poppetjes geappliceerd
     
 
 
Monique is met al haar prachtige blauwe stoffen aan de gang gegaan. Tot nu toe 4 blauwe quilts geworden (variaties met blauw/ laundry basket quilts/ eigen ontwerp).
     
Ria heeft een kerstboekje en een lap gekregen. Dit patroon sprong eruit en ze heeft er dierbare herinneringen aan.
 
Ook deze heeft Ria gemaakt. Door een vriendin overgehaald ook eens te beginnen met hexagons. En ze vindt het nog leuk maken ook.
     
 
Marjolein heeft deze Omnicron 2 voor haar kleinzoon gemaakt.
     
 
Maria heeft de kleine quilt met de hand gemaakt met oosterse stofjes en ook met de hand het quiltwerk gedaan (zwart/grijs/kleurtjes). De grote quilt is gemaakt van reststofjes met de hand en met de machine is het quiltwerk gedaan.
     
Elly geeft uitleg over een expositie die in Nuenen komt van de Quiltgroep van de Regenboogkerk. Alles voor het goede doel.
     
 
Karin showt Etoiles Rouges in pauwenkleuren. Ontwerp van Kathryn Kerr. Alles met de machine.
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 7 maart 2022
“Heartstrings quilt”; Angelie en Astrid hebben ongeveer een jaar geleden in de coronatijd  bij Quiltshop Leur een uur op afspraak gewinkeld en werden allebei verliefd op dit pakket met veel verschillende technieken zoals borduren, appliceren en patchwork. Astrid heeft alles met de hand gedaan, Angelie heeft ook de naaimachine gebruikt.

detail van Angelie

 

detail van Astrid

     
“Bugsy”, een kinderquilt van Angelie. Ze heeft het patroon gekocht en zelf de stofjes erbij gezocht. Met vliesofix gewerkt. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     

Maria heeft voor haar quilt een patroon gebruikt uit het boek “Wild van quilt” van Ghea Goossen, maar er haar eigen draai aan gegeven. Patchwork – H, Quilten – M. De tas van Maria is gemaakt van repen Vlisco stof in allerlei kleuren. Naar een voorbeeld uit het Quiltnieuws.

detail
     
“Omicron”, Marjolein heeft deze quilt voor haar logeerkamer gemaakt met als inspiratiebron een boek van de Kwiebieb en een paar stofjes van de stoffenmand. Patchwork + Quilten - M.
 
detail
 
van de restjes heeft ze een bijpassend kussen gemaakt.
     

“Zentangles Altijd Reuring”; Elly heeft dit quiltje van vogels op een tak gemaakt tijdens een workshop van Sary Maas bij Quiltshop Leur. Het is eigenlijk tekenen met de naaimachine. Het quiltje “Dans op het ritme van het leven en zing je eigen lied” heeft Elly gemaakt voor de dochter van een vriendin die danseres is. Het midden bestaat uit een panel, de rand eromheen heeft Elly zelf bedacht.

Patchwork + Quilten – M.

details
     
“Verhuizing”; Ineke heeft na haar verhuizing naar Veldhoven ‘s avonds lekker zitten naaien aan de top van deze quilt. Veel van de witte stofjes met rode bloemetjes zijn afkomstig van een gordijn van haar moeder. Patchwork – H, Quilten – M.
detail van de onderkant van de quilt.
     

“Horizon”; een quilt met veel tegenspoed voor Carla door de problemen met haar hand. Hij was op tijd klaar voor de tentoonstelling van 2020, maar helaas ging die niet door. Patchwork + Quilten – H.

detail
     
 
Han heeft weer een mooi quiltje gemaakt voor haar wisselhuisje, dit maal een kersttafereeltje. Ze heeft de restjes kantkloswerk van haar overleden schoonzus er in verwerkt en Ria heeft d.m.v. machinaal borduurwerk een mooi kersttafereeltje gemaakt.   Han maakt graag geboorte quiltjes door een “vertaling” te maken van de geboortekaartjes van familie en vrienden. Ze probeert het kaartje zo goed mogelijk te benaderen in stijl en kleur en verwerkt het zo tot een klein quiltje.
     
 
Voor de kunstroute in het citycentrum heeft Han voor de viering van 100 jaar Veldhoven  een plattegrond van Veldhoven gemaakt van patchwork met op stof afgedrukte foto’s van Veldhoven.    Foto’s van de tweeling van de zoon van Han met een slabber in de Tilburgse carnavalskleuren. Papa blaast namelijk trombone in de kapel van de Stadsprins van Tilburg.
     
Opgestuurde foto's van werkstukken van leden
Ineke. Februari 2022. Quiltje voor de 7e verjaardag van Kleindochter Laura, een grote Frozen fan.
     
januari 2022
Han. Quilt n.a.v. geboortekaartje van Nora (rechts), kleindochter van Harrie en Pleuni.
     

Angelie

december 2021

Angelie. Ik heb bijna een jaar gedaan over deze heartstring. Een echte coranaquilt.
     
 
Wilma. Noa feestslinger december 2021. (machinaal)
Wilma. Quilt voor Tim en Sanne voor in hun nieuwe Thuis-huis

Machinaal patchwork / hand gequilt. December 2021.

     
 
  Janny. Ik heb een quilt voor mijn kleinzoontje gemaakt voor aan de muur van zijn slaapkamertje. December 2021.
     
 
Pleuni. Quilt voor mijn kleindochter die in januari verwacht wordt. H/M. December 2021
     
Show and Tell leden, open quilt atelier van 1 november 2021
     
 
Een groentewinkeltje, gemaakt door Mary.
  Han heeft een palmboom en een appelboom gemaakt.
     
“Levensboom”; Monique had dit panel, een reproductie van een antiek panel, al een tijd in huis en aangezien ze vorig jaar veel tijd had besloot ze er iets moois van te maken. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
“Zeshoek” ; met het middenstuk met applicatie was Monique al in 2016 begonnen. Aangezien ze niet goed wist hoe ze verder moest gaan bleef het liggen. Tijdens de lockdown toch afgemaakt. Ze heeft antieke reproductie stoffen gebruikt. Patchwork + Quilten - M.
detail
     
Ineke heeft 40 jaar lang de stofjes bewaard van de gemaakte kleding voor haar kinderen. Ze heeft ze nu allemaal verwerkt in het Schering en Inslag patroon. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
Ineke heeft een paar jaar geleden voor haar kleinkinderen Rupsje Nooit Genoeg quilts gemaakt. Met alle restanten stof heeft ze nu voor zichzelf ook een quilt gemaakt. Het patroon vond ze op de Nerdy Quilter website. Paper piecing. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
 

Dineke heeft van het Mysterie patroon van Wilma een strandtas gemaakt. Patchwork + Quilten – H + M.

     
“Beestenboel”; voor haar kleinkind dat in Duitsland woont heeft Carla een speelkleed gemaakt met allerlei figuurtjes met ernaast de Nederlandse namen. Eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
“Corona quilt” ; Mieke heeft tijdens corona een quilt gemaakt met lapjes uit haar eigen voorraad. Eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
Een tas gemaakt van repen Vlisco stof die Mieke heeft verstevigd met een speciale plakvlieseline van De Greef. Detail van het jeanskussen wat Mieke heeft gemaakt uit oude jeans broeken.
     

“Vergeten Bloemen”; Riek heeft jaren lang bloemetjes stofjes verzameld en nu haar hele voorraad verwerkt in deze quilt.  Het patroon vond ze op Pinterest. Patchwork – M, Quilten - H.

detail
     
“Ode aan Quilten”; ook Corrie heeft het afgelopen jaar haar restjes gebruikt voor dit patroon met quiltbenodigdheden van Heleen Pinkster. Paper piecing. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
“Oogjes dicht, snaveltjes toe” ; Anja en Liesbeth quilten altijd samen en maken vaak dezelfde quilt. De inspiratiebron voor dit quiltje was het tijdschrift Quilt en Zo. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
“Zomerse waterlelies”; een patroon uit Quilt en Zo met het thema zomer, een gezamenlijk project van Anja en Liesbeth. Applicatie. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
“Zie ginds komt de stoomboot”; een Sinterklaas quiltje van Anja en Liesbeth naar een patroon van Maaike Bakker. Paper piecing. Patchwork + Quilten – M.
detail
     
“Cosy Cottage”; door Anja en Liesbeth naar een patroon uit Quilt en Zo. Patchwork – M, Quilten – H.
detail
     
“Psychedelia”; een BOM-project van de Australische quilter en ontwerpster Jen Kingwell. Karin heeft deze quilt met optische illusie met de originele stoffen en kleuren gemaakt. Patchwork – H, Quilten – M. 
details
     
Aangezien Karin niet helemaal tevreden was over haar quilt met de originele stoffen heeft ze hem nog een keer gemaakt met batik stoffen.
details
     
Show and tell leden, opgestuurde foto's vanaf mei 2020
     

Han

Juli 2021

Blocknote-versie van de kalender-mysterie Een klein heksenquiltje voor het heksen-feest van de jarige Veerle.
     
 
Han

 

Foto van een gedeeltevan een geboortekaartje. De boom daarvan heb ik verwerkt in een quiltje. Het houtwerk van hek en ladder zijn gemaakt door Jan. De ouders waren er erg blij mee zoals je kunt zien.

     
Han. Een warme, 2 meter lange fleece-shawl, gemaakt uit een oude doos met restanten van jurken van mijn moeder. Zij naaide al haar kleding namelijk zelf. Een mooie herinnering.
     
 

 

Han. Juli 2021. Folder van Kunst in het Rond, een expositie in het Citycentrum Veldhoven. De tentoonstelling duurt nog 3 maanden (geloof ik). Mijn quiltje hangt op nr. 1 bij The Post.

     

Han.

Zwangerschapsquilt voor Marenne.

Oma van een tweeling, wie had dat ooit gedacht?

     
Han
De top van deze quilt heb ik al zo'n 10 jaar geleden gemaakt en omdat ik er tegenop zag die grote lap te gaan quilten is die blijven liggen. Totdat Monique vertelde van haar mooie nieuwe quiltmachine. Ik heb haar gevraagd of ze een oefenproject wilde maken en dat is deze warme winterdeken geworden! Geweldig! De achterkant is zachte fleece en de batting is een warmte-deken, die ik uit het ziekenhuis mocht meenemen! Ik ben er heel blij mee. Is fijn om een dutje onder te doen als ik moe ben.
     
Helma mei 2021
 
     

Tekst/werkwijze bij de foto’s van Valerie’s Scrappy blokjes rand.

mei 2021

Teken de afmeting van het vierkantje inclusief naad op de stof, ik heb stroken gemaakt van 10 vierkantjes (2x2cm) breed.
Je kunt ook kleinere stroken (restjes) naast elkaar leggen, als alle stroken maar hetzelfde aantal vierkantjes breed zijn.
De kleinere strookjes kunnen los van elkaar blijven, later wordt de strook toch op deze plek afgeknipt van de serie. NB Je kunt ook zonder af te tekenen stroken snijden en aan elkaar naaien, net wat je prettig vindt om mee te werken.

 

Leg verschillende series met stroken stof waarbij dezelfde kleur stof bij iedere serie op een andere plek ligt.
Ik heb de 4 kleuren onderverdeeld:
Groen hoofdkleur.
Bruin combinatiekleur.
Rood bijkleur voor contrast.

Crème bijkleur voor contrast.

 
Gebruik bij het naaien op de machine een hele kleine stiksteek, hierdoor raken de naadjes niet zo snel los als je de naden gaat doorknippen!!
Naai de stroken aan elkaar en wissel de startkant van het naaien per strook anders gaat de lap genaaide stroken scheef trekken. Bijvoorbeeld:
Strook 1 en 2 naai je aan elkaar met strook 2 als bovenkant van je naaiwerk.
Strook 2 en 3 naai je aan elkaar met OOK strook 2 als bovenkant!!
Strook 3 en 4 naai je aan elkaar met strook 4 als bovenkant van je naaiwerk etc. etc.
  Bij het gebruik van getekende vierkantjes op de stroken kun je goed zien tussen welke lijnen (naadtoeslag) je kunt knippen.
 

Als de stroken allemaal in series aan elkaar genaaid zijn, worden 2 series onderling aan elkaar gezet.
Let op de richting van de naadtoeslag, deze niet dezelfde richting uit leggen voor een mooier regelmatiger naaiwerk. Knip nu de 2 series van beneden naar boven door in het midden van de naadtoeslag na de 1ste rij vierkantjes vanaf de naad waar de 2 series aan elkaar zijn gezet.

 

Neem een andere serie stroken en leg deze tegen het eerste stukje rand. Probeer zoveel mogelijk te voorkomen dat dezelfde kleur vlak bij elkaar komt te liggen. Neem anders nog een andere serie of draai de serie om waardoor je wellicht een betere kleurcombinatie krijgt.

 
Naai dan deze serie aan het eerste stukje rand.   Knip daarna over het midden van de naadtoeslag 1 rij met vierkantjes af van de serie waardoor het eerste stukje rand van 3 vierkantjes breed klaar is.
 

Eventueel de naden een stukje de andere kant op strijken waardoor van 2 series de naden niet dezelfde kant op liggen tijdens het naaien!!
Probeer de series met stroken gelijkmatig op te werken zodat ook de laatste stukjes rand veel verschillende kleurtjes hebben.

  Een scrappy rand als eindresultaat!!
     

Ineke mei 2021

details
In deze coronatijd heb je meer tijd voor onze hobby's. Vandaar dat hij nu al af is. Welkom op de Noordpool. Ik heb de namen van de kleinkinderen en hun hobby's erin verwerkt. Een beetje persoonlijk gemaakt.
     

Ineke. Paasquilt. Maart 2021

   
     
 
Monique. Opdracht van Angela van de Quiltpuzzel. Sterren van randstof. 160 bij 220 cm. Niet moeilijk en een prachtig effect.
Corrie: 366 bloemetjes voor 2020
     

..........................................................Karin. Quilt van de Sugaridoo Bernina quilt along waar ik een jaar mee bezig ben geweest.

     

...........................................................

Karin. De berenquilt heb ik gemaakt voor een collega die net bevallen is van een zoon en dol is op paars. Februari 2021.

     

... ....

Februari 2021. Angelie. Quilt voor mijn kleinzoon Pim. Hij is helemaal weg van auto's

     
   
Carla. Pakketje gekocht en met de naaimachine gemaakt. Februari 2021.    
     
 
Sonja, februari 2021. Quilt bestemd voor mijn oudste kleinzoon die 10 jaar werd. De achterkant is van een Ajax dekbedhoes want hij is een echte Amsterdammer.
     
Marja. 2 Kleedjes voor de tuintafel. Gewoon lekker Brabants
Ineke (februari 2021)
     
Marijke januari 2021
Quatre Blue
  Quilt voor mijn kleindochter
     
Carla januari 2021
Kerstkleed gemaakt met stoffen van Jim Shore, waar wij ook kerstgroepjes van hebben. Heb hiermee met mijn nieuwe naaimachine kunnen oefenen want ik heb het helemaal met de machine gedaan. Eindelijk is hij af, ik ben wel erg trots. Jaren mee bezig geweest, weg gelegd weer opgepakt en weer weg gelegd omdat het niet lukte met mijn handen, maar wilde het klaar hebben voor de tentoonstelling. Dat was gelukt maar toen kwam corona, ik hoop dat ik hem toch een keer kan laten zien als we weer bij elkaar mogen komen.
     
januari 2021. Ody: Een quiltje dat ik onlangs gemaakt heb voor iemand die zelf een teckeltje heeft (die heet Tiko). Hij heet daarom "vriendje van Tiko". Het ontwerp komt van Pinterest.
     

Anja en

Liesbeth

dec. 2020

vlaggetjes, mery xmas
 
Tevreden kerstman
     
december 2020, Ineke kerstman
     
Ineke
November 2020. Schering en inslag. Gemaakt van restjes stof van kleren die ik voor mijn eigen kinderen gemaakt heb.
achterkant
     
Ineke
November 2020. Tafelkleed   Gemaakt van deze gestreepte stoffen
     
 
Hier mijn ijsvogel. Cees (mijn man) heeft het huisje gemaakt. Groetjes van Angelie.   Angelie. Een leuke kip. Hangt in de keuken.
     
 
Ineke. Atelier Poppedeyntje geeft iedere maand, 12 maanden lang, een nieuw applicatiepatroon. Hier is januari. Een heel gepriegel maar zeker in deze tijd best leuk werk.   Ineke. Van alle kleren die ik voor mijn kinderen jarenlang gemaakt heb, heb ik de restanten bewaard. Ik wilde er altijd nog iets mee doen. Uiteindelijk kwam het idee er een Schering en Inslag van te maken. De top is af, nu nog de achterkant met resten corduroy en fleece. Een feest van herkenning voor mijn kinderen.
     
 
  Janny. Ik heb deze quilt van flanel gemaakt voor mijn kleindochter.  Ze is er superblij mee. Ben lange tijd bezig geweest om stofjes te verzamelen, het waren uiteindelijk 238 blokjes, dus 2 keer 238 lapjes.
     
 
     

achterkant

Tineke. “Zoekplaatjes voor Fedde”, een speelkleed voor kleinzoon Fedde. De zoekplaatjes komen uit een overgebleven stuk van de gordijnen voor de babykamer. De leuke bolletjesstoffen zijn van de Quiltpuzzel. Met de naaimachine in elkaar gezet en gequilt.

     
 
Coby. Mondkapje   Patroon
     
Pleuni. "Slaap Ravi slaap". Quilt als deken voor Ravi zijn ledikantje. Alles met de hand gedaan, behalve de vierkanten.
details
     
 
Han. Paaskonijn. Flessenhoes, gemaakt voor de verjaardag van Nanne. Past over haar favoriete fles priklimonade, die ze alleen bij oma krijgt.   Han. Geboorte-quiltje. Voor Olly, gemaakt naar het geboortekaartje. Staart van de draak is los en met prairiepoints, zodat een kopie van het mannetje er aan kan hangen, net als op het kaartje.
 
Han. Eekhoorn in de tuin. Naar het boek van Heleen Pinkster. Gemaakt omdat er iedere dag een eekhoorn in onze tuin komt.   Label met eigen foto.
 
Han. Vlaggetjes-lijn. Voor de pasgeboren Joep een slinger, net als voor zijn oudere broertje. Kleuren van het geboortekaartje, gecombineerd met Vliscostof.   Han. Poes onder de paraplu. Heb de Mysterie van Regina Grewe op kunnen lossen! Is nog in de maak- er komt nog een border omheen.
     
 
Annie. Ik heb een quiltje gemaakt met patroon uit Quiltnieuws van december 2019. Hollandse Stoffen uit Staphorst.   Corrie. Kijk, zo wordt de quilt met elke dag een bloemetje van de gemiddelde temperatuur. Hier ben ik mee bezig.
     
detail
Liesbeth. Vorig jaar augustus werd onze kleindochter Caro geboren.
Ik had van dertig jaar terug nog allerlei licht rose lapjes van de wellicht bij ieder bekende Laura Asley. Inmiddels vond ik ze duf en moesten ze van mij mijn doos uit. Dus dat werd snijden en nog eens snijden.
De afspraak met mezelf was, er wordt niets bijgekocht. Restjes. Gelukkig had ik nogal wat rood en bloementjes stof. Ik sneed lapkes van 1,5 inch bij 3,5 inch. Ik heb ze niet geteld maar ik schat tussen de 1000 en 1250. Die zette ik met de kopse kanten aan elkaar. Afwisselend een laura Asley stofje en wat anders. Zo ontstonden er stroken van 32 stuks lang. Zeven stroken werden en in half steens verband aan elkaar gezet. Ik kreeg zo iets van drie en halve meter.  En toen kon ik driehoeken snijden, die vervolgens tot vierkanten werden gemaakt. Ik heb alle stukken eerst machinaal door gequilt.
Toen dat gefixt was, mocht ik van mezelf naar Angela om het groen voor er tussen te kopen. Toen kwam het bekende door bikkelen. Dat vind  ik zelf met minst leuke gedeelte van het quilten afwerken maar nu het klaar is ben ik tevreden.
De quilt komt op haar bed te liggen want kleine Caro heeft haast en kroop zonder pardon van haar kleedje af, hup naar de keuken om te onderzoeken wat zij daar tegen kwam. Jammer Oma, had je wat sneller moeten zijn.
     
 
Riek. Hoi allemaal, ik heb een quilt gemaakt van oude spijkerbroeken. Ik heb de quilt op de naaimachine gemaakt en ook het doorquilten.
     
 
Regina. Lentequiltje. De tulpjes zijn met de machine geappliceerd. Doorgequilt met de machine.   Carla. In deze moeilijke tijd ben ik een quilt gaan maken voor mijn zoon en schoondochter die samen een huis in Duitsland hebben gekocht. Door dat ik niet naar Angela kon zijn alle stofjes uit mijn voorraad gehaald. Het was heel leuk om te appliceren. Ze krijgen de quilt pas als ze verhuisd zijn en ze hebben alleen een klein detail mogen zien.
     
 
 

Geen quilt, maar ik heb wel wat gefröbeld op verzoek van mijn kleindochter. 
Daarna nog een vlinder gemaakt voor kleinzoon.

Groetjes
Emmy

 

     
 
Marja  

Ik heb pannenlappen gemaakt voor een neef die in Engeland zou gaan trouwen 30 mei. Helaas is de trouwerij uitgesteld maar het cadeautje ligt klaar. Groet, Marjan

     
 
Tineke. Dit is mijn quilt die doet denken aan de zonnebloemen in Frankrijk, waar wij dit jaar helaas niet naartoe kunnen.
  Monique. Twee jaar geleden heb ik dit borduurwerkje gemaakt. Nu ben ik er eindelijk aan toe gekomen om er een randje omheen te maken en het af te werken. De rand is uit restjes flanel en bestaat uit 236 stukjes. 
     
 

Hierbij stuur ik 2 foto’s de quilt heet lijnenspel met de machine in elkaar genaaid en ook met de machine gequilt.
Techniek heet x blocks volgens een patroon gemaakt. In de corona tijd afgemaakt. Groetjes Tonnie.

     
 
Monique. Nieuw quiltje voor op de bank met wollen batting dus heerlijk licht en warm.
     
Monique. Dit is een wandkleedje van flanel,  de achtergrond heb ik vorig jaar gemaakt en nu de applicatie en het borduurwerk. Dit was een pakket, oorspronkelijk was het een afbeelding van een hond en een kat maar ik heb er een slapende kat met een vogeltje van gemaakt. De takken met kersen en vogeltjes waren wel zo voorgetekend.
     
 
Ineke. Gemaakt van een sjabloon dat ik al jaren had liggen. En van stofjes uit mijn voorraad!
     
 
Ik heb de laatste tijd ook kaarten gemaakt van allerlei restjes om te versturen. Lieve groeten, Janny.
     
 
Helma. Met de hand geappliqueerd en met machine verder afgewerkt. Naar een plaatje gevonden op pinterest. Quilt heet “Mara” naar mijn oude hond (15,5 jaar)
     
 
Ineke. Een opkikkertje
 

Corrie. Eigenlijk nog eerder gedaan, dan naar winkel gaan om kaart uit te zoeken. Bedankt, blijf gezond.

   
Monique. Perfect op tijd voor moederdag.
   
     
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 maart 2020
     

 

detail

 

 

Helma heeft naar een patroon van Maaike Bakker de quilt “Mary Poppins” gemaakt, d.m.v. paper-piecing en applicatie. Patchwork + Quilten – M.
     
Dit patroon van Tula Pink heeft Caroline met kartonnetjes in elkaar gezet. Patchwork + Quilten – H
details
     
detail

Deel 5 van de Amish serie van Monique, waarbij ze deze keer extra aandacht aan het doorquilten heeft besteed. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M
     
detail
Ineke heeft in 2019 meegedaan met de “Rows of the Dutch Quilters”, een mysterie van 4 Nederlandse quiltwinkels waarbij je iedere maand een nieuw blok kunt downloaden. Ze heeft haar eigen stofjes gebruikt. Patchwork + Quilten – M.
     
Het “Blok aan mijn been” van Pleuni is een quilt waaraan ze door allerlei tegenslagen met haar gezondheid 5 jaar gewerkt heeft. Hij moest nu echt af voor de lustrumtentoonstelling en het is gelukt! Patchwork + Quilten – H.
details
     
Marie heeft de quilt “Herfst” gemaakt voor haar zoon. De inspiratiebron was de cursus Log-Cabin. Patchwork- H+M, Quilten – M.
 
de achterkant met verrassende strepen  
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 3 februari 2020
     
Regine heeft een “Dear Jane” quilt gemaakt voor haar 60ste verjaardag. Patchwork H+M, Quilten – H.
details
     
De “Dear Jane” quilt van Karin is een Dear Jane met een vleugje Karin. Ze heeft de paper-piece methode gebruikt en is er 2 jaar mee bezig geweest. Patchwork - H, Quilten – M.
details
     
 
Gerda heeft de inspiratie voor dit patroon uit “Little log cabin blocks” gehaald. Met de hand gequilt.
detail
     
 
Lenie en Liesbeth hebben allebei een trapunto kussen gemaakt, met de naaimachine.
detail van het kussen van Liesbeth
 
detail van het kussen van Lenie
 
detail van de oefenlap die Lenie heeft gemaakt
     
 
Van de vele verzamelde restjes heeft Maria een quilt gemaakt met kleurrijke vierkantjes. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
 
Mariet heeft van de mysterie van vorig jaar een lopertje gemaakt i.p.v. een tas. Patchwork – M, Quilten – H
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 januari 2020
     
 
Carla zag terwijl ze op vakantie was op Texel een pakket met batikstoffen in prachtige kleuren. Daar heeft ze deze quilt in log-cabin techniek van gemaakt. Patchwork + Quilten – H.
detail
     
 
De Quiltpuzzel gaat deze quilt, genaamd “Harmony”, dit jaar als blok van de maand uitgeven. Monique heeft hem voor Angela in één maand tijd in elkaar gezet en gequilt.  Patchwork + Quilten – M.
label
     
details
     
 
Een Kerstkrans met lampjes, gemaakt door Ineke van een strokenpakket met kerststofjes. In de krans komen alle stofjes goed tot hun recht.
detail
     
 

Tijdens een cursus confetti quilten door Hanneke Nijssen bij quiltshop Leur heeft Elly dit quiltje gemaakt. De voorstelling op het quiltje is opgebouwd uit allerlei kleine snippertjes stof.

 
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 december 2019
     
Han heeft een rond tafelkleed met Vlisco vrouwtjes gemaakt n.a.v. de presentatie van Mien Boerekamp
 
Han heeft ook een kerstboom-cadeauhoes voor een fles gemaakt versierd met belletjes uit het nieuwste Patchwork Magazin tijdschrift.
     
 

achterkant

Monique heeft deel 4 uit een reeks van 7 amish quilts gemaakt. Ze probeert iedere maand 1 quilt af te werken.
     
 
Angelique heeft een adventspop gemaakt naar een bestaand patroon
     
 
Ody heeft bestek-zakjes voor kerstmis gemaakt met een lintje voor het servet.
     
 
Liesbeth heeft een Sinterklaasquilt gemaakt naar een patroon van Maaike Bakker
     
 
Maria showt haar Perspectief quilt gemaakt met foundation techniek, met de hand. Met de machine doorgequilt.
     
Angela showt haar Escher meets Mondriaan. Eigen ontwerp. Binnenkort komt er bij de Quiltpuzzel een workshop.
Ook heeft Angela een temperatuurquilt gemaakt. Iedere maand een vlieger, iedere dag een strikje met de kleur van de temperatuur. Ook hiervan binnenkort een workshop bij de Quiltpuzzel
     
 
Ineke heeft Tante Jet gemaakt met allerlei ge-orven werkstukjes van tante als handwerk-eerbetoon.
     
 
Carla heeft op de beurs in Den Bosch dit patroon voor kerstboompjes gekocht.
 
Met de nieuwe Brother snijmachine is Carla gaan oefenen. Daar is deze zonneboem het resultaat van.
     
 
Ingrid heeft deze kerstboom gemaakt met de applicatie-techniek.
     
Tijdens de mix werden veel werkstukken geshowd aan de verschillende tafels.
 
 
 
 
 
   
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 november 2019
     
Kussen met eenhoorn voor kleindochter voor 5 december van Ineke.
 
Kerstloper van vorig jaar groter gemaakt met een brede rand eronder zodat het nu een kersttafelkleed is (Ineke).
     
Monique heeft deel 3 van Amish serie gemaakt. Amish Lone Star
 
     
 
 
 
Janny's 6-jarige kleindochter heeft het ontwerp voor de quilt getekend en lapjes, pailletjes, bandjes etc. uitgezocht. De raampjes van het kasteel kunnen allemaal open. Oma mocht het maken zoals Emma het wilde. Het is een bijzondere quilt geworden.
     
Marjolein heeft een quilt van allemaal resten gemaakt met ook wit erin verwerkt, zoals Irma Eskes ons allemaal eerder aangeraden had dit vaker te doen.
     
 
Marijke heeft voor haar zoon Jop deze quilt gemaakt. Eigen ontwerp.
     
 
Marie heeft van de mysterie een praktische werktas gemaakt met heel veel vakken om o.a. snijmat, liniaal etc. mee te nemen.
     
Toos heeft kerstplacemats gemaakt voor de kinderen met hun naam op de achterkant.
 
     
Elly heeft voor haar derde kleinkind Jason dit Lion King speelkleed gemaakt. Het werd een haastklus want hij werd 3 weken te vroeg geboren.
 
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 7 oktober 2019
     
“Do you come from a land Down Under?” Marieke heeft dit Amerikaanse patroon van Sassafras Lane, plus alle paper piece foundation, gekocht tijdens haar vakantie in Nieuw Zeeland, waar ze de quilt zag hangen in een quiltwinkel. Terug in Nederland er meteen aan begonnen. Patchwork – M, Quilten – H.
details
     
De “Vrolijke sterren (crystals)“ heeft Ineke op Facebook gezien en nagetekend. Ze kwam er naderhand achter dat de originele blokken veel groter waren. Vandaar dat ze wat problemen met de naden en de binnenhoeken had. Patchwork – M  met paper piecing, Quilten M. 
detail
     
Han heeft uit het boek van Maaike Bakker “Garden Path” de quilt “Langs het tuinpad” gemaakt d.m.v. paper piecing. Ze heeft voor de bloemen een eigen versie gebruikt. De stenen en bladeren heeft ze gedubbeld en er bovenop gewerkt. Patchwork + Quilten – M.
details
     
“Amish nr. 2” van Monique, de tweede quilt in wat een serie Amish quilts moet worden. Monique wil er elke maand een af hebben. Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
 
detail
     
“Twisted Spring”, een lente quiltje van Regina. Eigen ontwerp met als inspiratiebron het internet. Ze heeft het koordvoetje gebruikt op de machine en allerlei borduursteken aangebracht met de hand.
details
     
 
Emmy heeft een stukje Japans vlechtwerk gemaakt om de techniek uit te proberen.   Voor haar kleinzoon heeft Emmy een quilt gemaakt met dinosaurussen. Het patroon komt van de Quiltpuzzel. Patchwork + Quilten – H+M.
details
     
 
Voor de “Navajo Quilt” heeft Angelie tijdens een reis door de Verenigde Staten het patroon en de stof gekocht. Patchwork – M, Quilten – H+M. 
achterkant
     
Maria heeft veel restjes gebruikt voor deze quilt met het snail’s trail patroon. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
 
Voor de hoes voor haar e-reader heeft Ody het pakketje gebruikt van de Rainbow Quilters. Eigen ontwerp met extra versieringen. Patchwork – H, Quilten – M.
detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 2 september 2019
     
  detail
Gerda heeft voor haar eerste achterkleinkind een speelkleed gemaakt met allerlei beestjes en figuurtjes. Het stof en het idee is door haar kleinkinderen aangedragen, de rest is Gerda’s fantasie. Patchwork +Quilten – H.
     
  detail
“Herinnering”, een quilt gemaakt door Gerda met de Stack and Wack methode. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – H.
     
 

detail van de lieve kant

“Xavian”, een quilt met twee kanten, een lieve en een stoere kant, die Annemiek gemaakt heeft voor haar kleinzoon Xavian. Zijn naam en geboortedatum zijn er op geborduurd. Patchwork – H+M, Quilten – H. De quiltblokken zijn met de Quilt as you go methode in elkaar gezet.
     
 
De stoere kant van de quilt.
  detail
     
“Huwelijksquilt”, gemaakt door Karin voor haar dochter en schoonzoon. Eigen ontwerp met veel persoonlijke details uit het leven van het getrouwde paar.  Patchwork – H+M, Quilten – M.
details
     
  detail
Voor haar schoondochter heeft Riet een quilt gemaakt waarbij ze de stofjes gebruikt heeft uit het stoffenpakketje dat we vorig jaar als cadeautje van de vereniging hebben gekregen. Ze heeft er bij Angela nog stofjes bij gezocht.  Eigen ontwerp; Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
Monique heeft voor haar aankomende kleinkind een box quilt gemaakt. De inspiratie komt van de Quiltsteek in Best. Patchwork + Quilten – M.
     
 
Monique is in de ban van de Amish Quilts. Dit is nr. 1 van een serie van 7. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
achterkant
     
  detail
Marjolein heeft voor haar zus een sprei gemaakt in log cabin techniek. Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
Het ontwerp voor deze quilt komt van “Rows from the Dutch Quilters” waar Ineke haar eigen draai aan heeft gegeven. Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
“Storm at Sea” maar anders. Ineke heeft deze quilt gemaakt van de stofjes uit het stoffenpakketje van vorig jaar. De inspiratie komt van Facebook. Ze heeft gewerkt met doorzichtige siliconen stempels van Storm at Sea. Patchwork + Quilten – M.  
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 3 juni 2019
     
Marjolein heeft  een sprei gemaakt van log cabin blokken. Patchwork + Quilten – M.
 
achterkant
 
detail
     
“Voorjaarsgeluid”, een quiltje gemaakt door Han d.m.v. foundation piecing, afkomstig van de website van Regina Grewe.
 
Han maakt vaak kleine quiltjes als een speciaal aandenken voor familie en vrienden. Daar zijn dit twee voorbeelden van.
     
 
detail
De quilt “Jitterbug” van Adriana is gemaakt van een jellyroll met als inspiratiebron het boek “Quilten met Layercakes, Jellyrolls en Charmpacks”. Patchwork H + M, Quilten – H.
     
 
detail
Het ontwerp voor deze quilt heeft Gerda gemaakt op de cursus Round a Round van Wilma. Patchwork H + M, Quilten H.
     
  detail

“Juffrouw Tok” van Helma, gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Patchwork H + M, Quilten – H.

     
Een onderdeel van de Show and Tell van deze avond zijn tips om quiltwerk mee op vakantie te nemen.
Corrie heeft van een vorige mysterie uit 2010 d.m.v. een deelbare rits een handige vakantiemap gemaakt met opspelddoek en afdeklap. Zo kan ze in de auto aan haar quiltwerk werken. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Sonja neemt alles mee in een klein plastic tasje met een speciale garensnijder die mee mag in het vliegtuig. Ze neemt een aantal kleine restjes en kartonnetjes mee om hexagonnetjes te maken. Voor de quilt waar ze nu mee bezig is maakt ze ruiten van hexagons die later aan elkaar gezet worden.
een van de ruiten.
     
Monique heeft een handige tas gemaakt die opengeritst kan worden zodat hij als onderlaag gebruikt kan worden. Alles kan hier in één keer in mee. Ze heeft zelfs een mini strijkijzer en strijkbord, en een lampje.
     
Bij Angela heeft Monique een pakketje gekocht waarmee ze dit kraamcadeautje gemaakt heeft
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 6 mei 2019
     
 
“Van Monique voor Monique”; Monique heeft voor het schoonzusje van Joos die ook Monique heet een quilt gemaakt van diverse tafellakens, o.a. uit India, en een aantal blauwe stofjes. Eigen ontwerp, met de techniek van 60 graden driehoeken. Patchwork + Quilten – M
detail van de rand.
     
“Speelplezier met Buurpoes”; Wilma heeft voor de 1e verjaardag van kleindochter Nissa een speelgoedpouch gemaakt met Buurpoes en vogeltje Nissa in de tovertuin. Eigen ontwerp met als inspiratiebron een Woezel en Pip boekje. Techniek: Vlisofix applicatie en glas in lood biasband. Patchwork + Quilten – M.
details
     
  detail
“Quilt en Zo”; Corrie heeft deze quilt met quiltbenodigdheden gemaakt van de maandpatronen van 2013 op de website van Heleen Pinkster. Paperpiecing met gebruik van veel restjes. Zelfs de batting bestaat uit losse stukken! Patchwork - M, Quilten – H.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 1 april 2019
     
  detail
Angelie – “Canada”; het patroon is in Canada gekocht maar ze heeft er haar eigen stofjes voor gebruikt. Patchwork + Quilten – H+M.
     
Show and tell leden van quilts gemaakt uit boeken, 1 april 2019

Vanavond staan de quilts centraal die gemaakt zijn uit boeken of waarbij het boek als inspiratie gediend heeft. Veel van de boeken zijn te leen in de Kwiebieb en de avond wordt dan ook verzorgd in samenwerking met de Kwiebieb.

     
 
Joos heeft de quilt “Vrijheid“ gemaakt uit het boek “Wild van Quilt” van Ghea Goossen.   Ook voor Marieke was Ghea Goossen de inspiratie voor haar quilt.
     
 
Voor “Kleine Dear Jane” heeft Joos inspiratie gehaald uit het boek “Dear Jane”, maar er haar eigen draai aan gegeven.   Riek heeft voor haar “Dear Jane”  het boek gevolgd maar een aantal blokjes aangepast.
     
 
Marjan heeft uit het boek “Stash Buster Quilts” een boxkleed gemaakt voor haar kleinkind.   Corrie maakte de quilt “Tuin” uit een boek met paper-piece patronen van Heleen Pinkster. Corrie heeft de moeilijkste variant gekozen met hele kleine stukjes.
     
 
Thea en Annemie maken allebei een Hertfordshire quilt uit het gelijknamige boek. Voor beiden een ideaal werkje voor in de caravan. Marie heeft kerstklokjes en een “handig bakje” gemaakt uit het Quiltnieuws.
     
 
Wilma was gecharmeerd van het schaduweffect, dat bereikt wordt door het patchwork motief te gebruiken als schaduw in de achtergrond. Uit het boek “Shadow Quilts”. “Morgenster”, waarbij Monique de inspiratie voor de achtergrond uit het boek “Japanese Taupe Color Theory” gehaald heeft.
     
 
De rand voor de quilt “Wachten op Rosa” zag Monique in het boek “Judy Martin’s Log Cabin Quilt Book”. Ze heeft de quilt afgemaakt tijdens de uren dat ze in de wachtkamer zat te wachten terwijl kleindochter Rosa werd geboren. Ineke heeft uit het boek “The new hexagon” allerlei soorten hexagons gemaakt voor haar “Hexagon kerstkleed”.
     
 
Uit het boek “65 Drunkard’s Path Designs” heeft Ineke vier kussens gemaakt. Heerlijk gepuzzeld met hetzelfde motiefje in allerlei variaties. Pleuni heeft het boek “Meshwork with fabrics” gebruikt voor haar quilt. Ondanks dat het boek in het Japans is, is het Pleuni toch gelukt allerlei blokken in vlechtwerk te maken door de  duidelijke tekeningen en foto’s.
     
 
Ineke heeft een lesje vlechtwerk gekregen van Pleuni en zo is dit prachtige kleine vlechtwerkje ontstaan.   Han heeft haar “Log Cabin met een draai” gemaakt uit het gelijknamige boek.
     
 
“Garden Star” gemaakt door Han, een glas in lood quilt d.m.v. paper-piecing uit “Garden stars”.   Mien heeft vier kussenhoezen gemaakt uit het boek “Garden Stars”.
     
 
Nog een quiltje  van Han: “Harrie Potter” uit “Spellbinding quilts” Wilma bespreekt de quilts samen met het boek.
     
 
Een “Stitch ’n flip quilt” van Han uit het gelijknamige boek.   Een “Starburst mosaic” quilt van Han waarbij ze voor de sterren en de rand Vlisco stoffen gebruikt heeft. Uit het boek “Starburst mosaic”.
     
 
Carla heeft deze quilt gemaakt uit “125 Japanse quiltblokken”. Mien en Tonnie hebben samen een quilt gemaakt voor hun zus uit het boek “Diamond Quilt”.
     
De schrijfster van het boek “Quilt dimensies” gaf een workshop die Ineke gevolgd heeft.  Daaruit is dit quiltje onstaan. Volgens Ineke een hele ingewikkelde methode!
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 11 maart 2019
     
Ody heeft meegedaan met de Challenge van een paar jaar geleden en er een “Mini-Challenge” van gemaakt naar eigen ontwerp. Patchwork - H, Quilten – M.
  detail
De achterkant, samengesteld uit de restanten van de stofjes van de voorkant.
     
Er moest weer een nieuw bed komen dus moest Ria wéér een nieuwe quilt maken. Patchwork + Quilten – H.
details
     
Aangezien haar kleindochter een groter bed kreeg en haar eigen quilt wilde houden  heeft Marjolein de quilt uit elkaar gehaald en er nieuwe blokken aan toegevoegd. Van de extra blokken die ze over had heeft ze een kleine quilt gemaakt met versneden blokken. Patchwork + Quilten – M.
details
     
  detail
Marijke heeft o.a. stropdassen gebruikt als materiaal voor de vissen. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
Ineke vond de voorstellingen van de gekregen Australische lapjes zo mooi dat ze ze zoveel mogelijk intact wilde laten. Zo is het ontwerp van het middendeel onstaan. Patchwork + Quilten – M.
     
Carla heeft een andere indeling gemaakt voor haar tas van de Mysterie door het gedeelte met de vlinder voorop te plaatsen. Patchwork + Quilten – H.
     
De “Reusel Quilt” van Bets is samengesteld uit een aaantal blokken die door haar zelf zijn getekend en een aantal die zijn getekend door haar quiltgroep. Patchwork + Quilten – H.
details
     
  detail
“Pa Zei”, een applicatiequilt van jaren-30 stofjes, gemaakt door Angela naar eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.
     
achterkant plus detail
     
label  
     
  detail
Jaqueline heeft op de Droomdekendag in Soest stofjes gekregen en hiervan een boerderij blokkenquilt gemaakt voor de Stichting Droomdekens. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
 
Om haar quiltblokken netjes te bewaren heeft Angelie een opbergmap gemaakt met prachtige borduursels. 
     
  detail
“Winter”; Liesbeth zag deze quilt in de quiltwinkel in Rijen, gemaakt van een panel en een rand van Flying Geese blokken. Patchwork ­- M, Quilten – H.
     
  detail
“Vrolijke voorjaars vogels”, door Anja. Een applicatiequilt gemaakt van allerlei stofjes uit eigen voorraad. Inspiratie uit Quilt en Zo. Patchwork- H+M, Quilten – H.
     
detail

“My Summergarden”; op de tentoonstelling in Breda zag Elly de bloemen van Fanny Eikelenburg. Ze is bij haar een cursus in Russische bloemen gaan volgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vouwtechniek en van yolo’s. Het gedeelte “op de grond” is haar eigen creativiteit waarin ze allerlei dingen verwerkt heeft die in haar tuin te zien zijn. Patchwork + Quilten – H+M.

details
     
Riek heeft haar “Dear Jane” klaar! Patchwork + Quilten – H.
 
detail   detail van de rand
     
  detail
“Mènne Witte”, door Riek samengesteld uit 16 grote blokken die op de manier van Quilt as you go aan elkaar zijn gezet. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 februari 2019
Show and tell special van de VIP-groep
Na vanaf 1995 quiltlessen gevolgd te hebben in Valkenswaard bij Ina Veenstra komen de 7 leden van de groep nog steeds eens in de 6 weken bij elkaar. Vier van de leden zijn lid van onze vereniging en zorgen vanavond voor een Show and Tell van hun werk door de jaren heen.  De naam VIP-groep is door Ina bedacht omdat ze hun niets meer kon leren. Hun interesse ligt voornamelijk in het traditioneel quilten met af en toe een uitstapje naar het vrije werk.
     
 
De quilts liggen klaar op het podium en de laatste details worden nog even doorgenomen.
     
Show and tell Leny, 4 februari 2019    
Sampler uit 1995. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Een quilt gemaakt voor haar dochter in 1997. Met de hand gequilt. detail
     
 
“Wheel of mysterie”.
  detail
     
 
“Blokken”; Patchwork + Quilten – H.
  detail
     
  detail
“White on White”; uit 2000. Blokken van 30 x 30 cm met de hand gequilt en daarna alles op de manier van “Quilt as you go” aan elkaar gezet.
     
  detail
boxkleed met verschillende Nijntjes gemaakt in 2002 voor haar kleinkind.
     
  detail
“Grootmoeders bloementuin”, gemaakt van allerlei stofjes en versierd met knopen.
     
 
“Amish ster”; 2010, gemaakt naar een patroon uit een boek. Patchwork + Quilten – H.   Zeshoekige quilt in log-cabin techniek
     
  detail
“Sterrenquilt”, uit 2011 naar een patroon van Leur. Paperpiecing en met de hand gequilt. 
     
 
“Tegelquilt”, gemaakt met een techniek van stof versnijden. detail
     
  detail
“Bollenquilt”, naar een patroon uit een boek. Het eerste probeersel om met de naaimachine te meanderen.
     
 
Cirkels verknippen.
  detail
     
  detail
“Sterrenquiltje”, naar een patroon van Jinny Beyer. Gemaakt met Paperpiecing.
     
  detail
“Vogels en vissen”, eigen ontwerp met als inspiratie een tekening van Escher.
     
  detail
Marijke heeft o.a. stropdassen gebruikt als materiaal voor de vissen. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
  detail
Ineke vond de voorstellingen van de gekregen Australische lapjes zo mooi dat ze ze zoveel mogelijk intact wilde laten. Zo is het ontwerp van het middendeel ontstaan. Patchwork + Quilten – M.
     
Carla heeft een andere indeling gemaakt voor haar tas van de Mysterie door het gedeelte met de vlinder voorop te plaatsen. Patchwork + Quilten – H.
     
De “Reusel Quilt” van Bets is samengesteld uit een aaantal blokken die door haar zelf zijn getekend en een aantal die zijn getekend door haar quiltgroep. Patchwork + Quilten – H.
details
     
  detail
“Pa Zei”, een applicatiequilt van jaren-30 stofjes, gemaakt door Angela naar eigen ontwerp. Patchwork + Quilten – H.
achterkant plus detail
label  
     
  detail
Jaqueline heeft op de Droomdekendag in Soest stofjes gekregen en hiervan een boerderij blokkenquilt gemaakt voor de Stichting Droomdekens. Eigen ontwerp; Patchwork + Quilten – M.
     
 
Om haar quiltblokken netjes te bewaren heeft Angelie een opbergmap gemaakt met prachtige borduursels. 
     
  detail
“Winter”; Liesbeth zag deze quilt in de quiltwinkel in Rijen, gemaakt van een panel en een rand van Flying Geese blokken. Patchwork ­- M, Quilten – H.
     
  detail
“Vrolijke voorjaars vogels”, door Anja. Een applicatiequilt gemaakt van allerlei stofjes uit eigen voorraad. Inspiratie uit Quilt en Zo. Patchwork- H+M, Quilten – H.
     
detail

“My Summergarden”; op de tentoonstelling in Breda zag Elly de bloemen van Fanny Eikelenburg. Ze is bij haar een cursus in Russische bloemen gaan volgen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een vouwtechniek en van yolo’s. Het gedeelte “op de grond” is haar eigen creativiteit waarin ze allerlei dingen verwerkt heeft die in haar tuin te zien zijn. Patchwork + Quilten – H+M.

details
     
Riek heeft haar “Dear Jane” klaar! Patchwork + Quilten – H.
 
detail
  detail van de rand
     
  detail
“Mènne Witte”, door Riek samengesteld uit 16 grote blokken die op de manier van Quilt as you go aan elkaar zijn gezet. Eigen ontwerp, Patchwork + Quilten – M.
     
Show and tell van Mariet, 4 februari 2019  
“Sampler”; uit 1995. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
Bloemen in glas in lood uit 1999. Mariet heeft het “lood” van grijze voeringstof gemaakt. Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
Loper bestaande uit vierkanten. Het patroon met stof gekocht op een tentoonstelling.
     
  “Appelkroost”; eerst alle delen gesneden en uitgelegd, daarna aan elkaar gestikt. Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
“Blue Rhapsody”; Bargello techniek, gemaakt voor haar zoon. Patchwork – M, Quilten H.
     
wandkleed met Celtic applicatie; Patchwork + Quilten – H.
details
     
 
Vierkant
  detail
     
 
Gemaakt op een cursus bij Mirjam Pet
  detail
     
 
Quiltje met vissen naar een tekening van haar man.
  detail
     
 
Sampler
  welkomstquiltje
     
 

Bloemen”, met applicatie van hexagons.

  detail
     
 
“Kolibrie”
  detail
     
 
Glas in lood vierluik
  detail
     
Geboortequiltje voor een kleinzoon.
     
 
“De Druppel”
  detail
     
Show and tell Mien, 4 februari 2019  
  detail
Sampler, ook voor Mien de eerste quilt in 1996. Patchwork + Quilten – H.
     
Op de cursus van Ina kreeg iedereen een patroontje waarmee je aan de slag kon gaan. Mien heeft hier reststofjes voor gebruikt. Patchwork + Quilten – H.
     
  detail
“Berenquilt”, applicatie; een speelkleed gemaakt voor haar petekind. Patchwork – M, Quilten – H.
     
Bargello, dit was een onderdeel van de beginnerscursus. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
detail
“Bloementuin”, Mien heeft hier kleding in verwerkt en o.a. applicatie gebruikt. Gemaakt in 2002 voor haar petekind. Als ze niet kon slapen ging ze met de knoopjes spelen. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
detail
Log cabin, gemaakt naar een patroon uit een tijdschrift. Patchwork – M, Quilten – H.
     
 
detail
“Golven”, in 2009 een workshop gevolgd bij Joke Rediker waarbij de stofjes geverfd werden in de magnetron. Deze stofjes zijn verwerkt in de blokjes. Patchwork -M, Quilten – H.
     
 
detail
“Diamonds”; het boek gekocht om jaren later de quilt te maken. Maar haar zus vroeg haar de quilt te maken. Patchwork – H. Machinaal gequilt door Wendy Janssen.
     
 
detail
Picknickquilt, gemaakt op een cursus bij Wilma. Met verschillende steken machinaal gequilt.
     
 
label
“Folly”, 2014-2016; gemaakt naar een patroon uit de Quiltmania. Techniek: applicatie.  Het is een zomersprei voor haar zus. Patchwork + Quilten – M.
details
     
In 2017 heeft Mien een workshop gevolgd bij Hanneke Nijssen in Etten-Leur. De volgende quiltjes zijn variaties daarop:
  “Zonsondergang in Afrika”
   
 
“Sterren”, de sterren zijn machinaal geborduurd.
  detail
     
 
“Vlindertuin”,  hiervoor is een snijtechniek gebruikt.
  detail
     
“Stropdassenquilt”, Paperpiecing; gemaakt ter nagedachtenis aan haar broer die in 2015 is overleden. Ze heeft de stropdas erin verwerkt die hij altijd droeg met Kerst en enkele overhemden. Het patroon is van Wendy Vosters.
     
 
    detail
     
Show and tell Tonnie, 4 februari 2019  
 
detail
Sampler, 1996, evenals van de andere drie dames is dit de eerste quilt die Tonnie gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – H.
     
 
detail
“Beertje Paddington”, 1998, gemaakt voor haar petekind. Techniek: Attic window.  Patchwork – M, Quilten – H.
     
  detail
Twisted log cabin, Paperpiecing; in de herfst gestart, vandaar de kleurencombinatie.    Patchwork – M, Quilten – H.
     
“Caleidoscoop”, een eigen ontwerp gemaakt tijdens een workshop van Ilse de Beer. Patchwork + Quilten – H.
details
     
  detail
“Sterren”, Paperpiecing, gemaakt naar een blok van de maand van Wilma Karels.  Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Stardust”, Paperpiecing, gemaakt op een workshop van Jacqueline de Jonge in Etten-Leur.  Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Bloemenpracht”, in 2013 samen met Mien gemaakt tijdens een cursus appliceren van Ilse de Beer. Patchwork – H+M, Quilten – H.
     
 
detail
“3-D bol”, Paperpiecing; patroon van internet. Patchwork + Quilten – M.
     
Gemaakt in 2016 tijdens een workshop onzichtbaar naaien van Hanneke Nijssen in Etten-Leur.
details
     
 
detail
“Flying geese”, Paperpiecing, gestart op het 2e quiltweekend in Limburg. Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Olifant”, Paperpiecing, uit 2018 naar een gekocht patroon. Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
“Lijnenspel”;  de top is klaar. Techniek: X-block. Patroon gekocht op een tentoonstelling. Ze had al 1 stofje in huis, de andere stofjes zijn daarop afgestemd. Patchwork – M.
     
 
“Flying geese”
detail
     
 
    detail
 
kerstboomkleed
  detail
     
 
Winter wandkleed
  detail
     
 
kerstloper, samen met Mien gemaakt
  detail
     
Show and tell leden, open quilt atelier van 4 februari 2019
     
 
Valerie heeft een mooie tas gemaakt voor de Banner. Eigen ontwerp, gemaakt op rasterquick.
     
Monique heeft een scrapquilt gemaakt naar aanleiding van de opdracht voor het 5e lustrum. Ze had zoveel restjes dat ze ook maar een quilt voor zichzelf gemaakt heeft. Patchwork + Quilten – M.
     
 
detail
Han heeft lang geleden bloemenstofjes verzameld voor de hexagonnen en er nu een mooi ontbijtkleedje van gemaakt. Patchwork + Quilten – M.
     
Ineke heeft voor haar twee kleindochters die fan zijn van My little pony en eenhoorns een echte roze meisjesquilt gemaakt. Patchwork + Quilten – M
     
 
Han heeft voor Pleuni het geboortekaartje van haar kleinzoon Ravi nagemaakt
Monique heeft een badcape gemaakt voor Ravi.
     
 
detail
Joos heeft mee gedaan met de uitdaging “Crystal”van Bernina. Het thema was Oud/Nieuw. Joos heeft allerlei oude stofjes gebruikt en die opgeleukt met tule, pailletten, bandjes etc.
     
Sonja heeft een olifantenquilt gemaakt voor haar oudste kleinzoon Julian. Het patroon voor de olifanten heeft ze zelf getekend en daarna is ze rondom de olifanten ‘los’ gegaan met stofjes met een link naar olifanten. Patchwork – H+M, Quilten – M.
 
een stoere achterkant voor als hij wat ouder is.
  detail
     
 
detail
Astrid heeft een antieke quilt van Guute gemaakt. Over de top heeft ze 3 ½ jaar gedaan, helemaal met de hand. De quilt is machinaal doorgequilt bij Quiltshop Leur.
     
Liesbeth heeft, met als inspiratiebron de Sudoku’s uit het Eindhovens Dagblad en een verzameling pyama’s van familieleden, een Sudoku quilt gemaakt voor haar heel speciale autistische broertje.
     
 
detail
Marjan heeft een prachtige kinderquilt gemaakt naar een patroon van Leur. Patchwork + Quilten – H.
     
 
Regine heeft van de mysterie haar eigen model tas gemaakt, en van het art-quiltje van de creatieve avond in mei een klein tasje.